BBL 2024 | Prognoze i Kvote

BBL 2024Njemačka BBL liga je iz godine u godinu sve kvalitetnija. Nije slučajno reprezentacija Njemačke prvak svijeta, velike zasluge idu rastu domaćeg šampionata koji polahko izrasta u jednu od najkvalitetnijih europskih košarkaških liga. Pred nama je play-off, doigravanje osam najboljih ekipa Njemačke i mnoštvo sjajnih, uzbudljivih dvoboja. Svi ljubitelji košarke s velikim uzbuđenjem prate utakmice a sigurno da će nam BBL 2024 donijeti pravi spektakl.

Mnogi se pitaju gdje gledati BBL 2024 – u nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, proći ćemo kroz rezultate posljednjih godina, postavljene kvote, ovosezonsku formu i predložiti nekoliko oklada uz koje možete očekivati profit.


BBL Njemačka – pobjednici

Nekadašnji gigant, Bayer 04 Leverkusen je najuspješniji u Njemačkoj sa 14 naslova prvaka. Ipak, oni su posljednju titulu osvojili 1996. a sada prolaze kroz teške dane u nižem ranku. Prati ih Alba Berlih koja je bila prvak Njemačke u 11 navrata. Brose Bamberg i USC Heidelberg su osvajali domaći šampionat u devet navrata.

Posljednjih godina najuspješnija je ekipa Brose Bamberga. Oni su svih svojih devet titula osvojili u posljednjih 20 godina. Osim njih u posljednje dvije decenije mnogo uspjeha je imao i Bayern koji je osvojio tri naslova prvaka u posljednjem desetljeću kao i Alba Berlin koja je osvojila tri od posljednje četiri sezone. Aktuelni prvak je Ulm koji je prošle godine došao do svoje prve titule.


Gdje gledati BBL 2024: TV prijenos i stream

Za najveće košarkaške događaje navikli smo na prijenos na kanalima Sport Kluba. Oni su i za ovu sezonu otkupili prava za prijenos košarkašnje Njemačke Bundeslige. Sve utakmice doigravanja možemo gledati na njihovim kanalima. TV prijenos je sigurno odličan izbor za gledanje njemačkog košarkaškog šampionata. Ipak, nismo uvijek u mogućnosti biti kraj TV-a u vrijeme utakmica a osim toga nemaju svi na svojim TV prijemnicima kanale Sport Kluba. Zbog toga se ljubitelji košarke za prijenose prvenstva Njemačke okreću i ka drugim opcijama. Svi oni koji žele gledati utakmice za BBL 2024 traže najbolji live stream.

Na internetu se može pronaći mnoštvo i plativih i besplatnih live stream stranica za prijenos play-offa Njemačke košarkaške Bundeslige. Ipak, besplatne stranice su pune reklama, često zastaju zbog preopterećenosti a i sam stream kasni za stvanim dešavanjima. Prema našem mišljenju daleko najbolji izbor za gledanje utrke za prvaka Njemačke je stream online kladionica. U najboljim online kladionicama BBL 2024 play off se može gledati u potpunosti besplatno. Osim toga, možete se i u toku mečeva kladiti na omiljene ekipe ili na sam učinak igrača te na taj način imati potpuni užitak.


BBL 2024 – najbolje kvote na pobjednika

BBL 2024 kvote na pobjednika – prvih pet favorita:

 • Bayern @2.10
 • Alba Berlin @3.00
 • Ulm @6.00
 • Chemnitz @9.00
 • Wurzburg @29.00

Ekipa Bayerna je za ovu sezonu dovela nekoliko velikih pojačanja. Imali su velike ambicije i u Euroleague te iako ih nisu ispunili jasno je da su najkvalitetnija ekipa u Njemačkoj. S razlogom su prvi favoriti a Alba Berlin će im u doigravanju biti najveća konkurencija.

Ulm je aktuelni prvak Njemačke. Prošle godine su na putu do finala izbacili i Bayern i Albu i s razlogom su u užem krugu favorita. Oni će biti najveća prijetnja za prva dva favorita. Također bi jako opasan mogao biti Chemnitz koji ima jednu sjajnu sezonu. Krug top 5 favorita zatvara ekipa Wurzburga.

20Bet 20Bet Recenzija 99/100
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep


BBL 2024 – na koga se kladiti?

Doigravanje Njemačke košarkaške BBL lige uvijek donosi razne mogućnosti postavljanja dugoročnih oklada, posebno za ljubitelje visočijih kvota. Prvi favorit je Bayern uz Albu no aktuelni prvaci, Ulm kao i ekipa Chemnitza imaju sjajne momčadi i pred nama je jedno sjajno doigravanje. Bez obzira koga odaberete potencijalni profit je jako visok. S obzirom na to kao i na mogućnost klađenja na pobjednika serije, rezultat u seriji ili pak mogućnosti da će jedna ekipa doći do finala ovo je jedno od omiljenih dugoročmih klađenja za ljubitelje sportske kladionice. Svi ljubitelji košarke u BBL play-offu uvijek mogu pronaći mnoštvo value bet oklada i uz pravilnu raspodjelu uloga očekivati profit.

Pobjednik BBL Njemačka 2024 – na koga se kladiti?

Mišljenja smo da će utrka za prvaka pasti na prva četiri favorita. Jednostavno niko nema kvalitet da ugrozi Bayern, Albu, Ulm i Chemnitz. Ekipa Chemnitza je po mnogima najveće iznenađenje ove sezone. Ipak, oni su i prošle godine igrali doigravanja a za ovu sezonu su doveli nekoliko velikih pojačanja.

Pravo osvježenje na bekovskim pozicijama su DeAndre Lansdowne, Kaza Kajami Keane i Wesley Van Beck. Jeffrey Grant i Aher Uguk su stigli  kao veliko pojačanje na krilnim pozicijama. Oni su bili četvrti najbolji napad regularnog dijela sezone i druga najbolja odbrana. Pretrpili su svega osam poraza od početka sezone.

Dokazali su da se mogu nositi sa svakom ekipom u Njemačkoj. Imaju širinu na klupi, mogu se nadtrčavati i mišljenja smo da su ih bookmakeri podcjenili. Tečaj na njih je morao biti znantno niži od trenutnih 9.00 i klađenje na Chemnitz ne želite zaobići.

Ulm je aktuelni šampion, ekipa koja je i prošle godine pokazala koliko opasna može biti. Ipak, ove sezone su daleko od prošlosezonskog nivoa košarke. Bili su tek četvrta ekipa regularnog dijela sezone i uz igre koje trenutno pružaju tečaj na njih je morao biti znantno veći.

Bayern i Alba Berlin su bez sumnje prvi favoriti za osvajanje no obje ekipe su u potpunosti podbacile u Euroleague. Jasno je da ih i Ulm i Chemnitz mogu savladati i stoga je tečaj na ove ekipe morao biti znantno veći. Ipak, ukoliko moramo birati između Bayerna i Albe naš izbor je ekipa Bayerna. Više su pokazali ove sezone, na papiru su kvalitetnija ekipa a osim toga završili su kao prvoplasirani u regularnom dijelu sezone i u eventualnom međusobnom okršaju imali bi prednost domaćeg terena.


100€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
94% Omjer isplate
100€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
20Bet Recenzija