bet365 Klađenje na Esports – Sve što trebate znati

Klađenje na esports

Dok se esports temelji na ljudima koji igraju video igre, on obuhvaća puno više od toga. Esports je postao sve popularniji posljednjih godina, s igrama kao što su League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive i Dota 2, koje nude fantastične mogućnosti klađenja tijekom cijele godine u istaknutim kladionicama kao što je bet365. S obzirom da se očekuje da će broj ljubitelja esporta rasti u sljedećim godinama, sada je idealno vrijeme da otkrijete kako funkcionira klađenje na esports.

Naš detaljni vodič provest će vas kroz osnove esporta i dati popis najpopularnijih naslova. Također ćemo vam pružiti potpune smjernice za klađenje na esports pije početka meča i uživo. Nastavite čitati kako biste saznali sve o tome.


Što je esports?

Da biste razumjeli kako funkcionira klađenje na esports, prvo morate shvatiti pojam esporta. Najjednostavnija definicija je da je to svaka natjecateljska video igra u kojoj uzimaju učešće pojedinci ili timovi. Očito, za razliku od klasičnih video igara, esport uključuje profesionalce u tom polju koji se natječu protiv drugih igrača, a ne protiv računala.

Popularne online kladionice poput bet365, za klađenje na esportove nude širok raspon naslova za odabir. Najpopularniji su iz žanrova pucačina iz prvog lica (FPS) i onlajn borbene arene za više igrača (MOBA). Esportovi se mogu podijeliti i u dvije osnovne kategorije: simulacije stvarnih sportova (FIFA, NBA i MLS) i klasične esports igre među kojima su najpopularniji naslovi kao što su Counter-Strike: Global Offensive, Defense of the Ancients 2 i League of Legends. Hajde da kažemo nešto o njima.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Tri najpopularnija esport naslova: CS:GO, Dota 2 i LoL

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Counter-Strike je najveći esport na svijetu iz žanra pucačina iz prvog lica (FPS) i na prvu se može činiti jednostavnim. Uključuje dva tima od pet članova, odnosno terorističku stranu koja pokušava postaviti bombu i protuterorističku stranu koja se pokušava obraniti od nje. Tijekom igre timovi mijenjaju uloge. Najpopularniji CS:GO događaji na koje se možete kladiti su CS:GO Major Championships, ESL Pro League i ESL One.

Dota 2 (Defense of the Ancients)

Uz CS:GO, Dota 2 bila je jedna od prvih igara na koju su se ljubitelji esporta mogli kladiti, a spada u žanr onlajn borbene arene za više igrača (MOBA). Dota 2 bitke uključuju dva tima od po pet igrača. Igračima se dodjeljuju različite uloge, kao što su carry, midlane, offlane, i druge, svaka sa svojim skupom sposobnosti. Timovi imaju svoje baze koje moraju braniti dok ujedno uništavaju ‘Ancients’ protivnike. International i Dota 2 Majors su dva najpopularnija Dota 2 turnira za klađenje.

League of Legends (LoL)

LoL još je jedna istaknuta igra žanra onlajn borbene arene za više igrača (MOBA). Uključuje najviše deset igrača u postavci 5 na 5. Kao i u prethodnim esports naslovima, svaka strana mora braniti svoju polovicu mape, a svaki igrač ima posebnu ulogu poznatu kao ‘prvak’. ‘Nexus’ je ključna struktura unutar neprijateljske baze svakog tima, a primarna svrha je uništiti je. Najpopularniji League of Legends događaji za klađenje su LoL World Championship, LCS i LEC te Mid-Season Invitational.


Glavna tržišta za klađenje na esports mečevima

Da biste se počeli kladiti na esport, prvo morate razumjeti kako funkcioniraju glavna tržišta u ovim natjecanjima. Olakšali smo vam to sastavljanjem popisa osnovnih tržišta za klađenje na esport u bet365 kladionici, koje možete vidjeti u nastavku:

 • Za pobjedu (Moneyline): Ovo je osnovno tržište klađenja za klasične sportove i esportove. Zahtijeva od vas da odredite koji će esports tim pobijediti u meču. Na primjer, Team Flash kao favorit u LoL meču protiv Team Whalesa, imat će nižu ponudu tečajeva u tržištu Moneyline.
 • Map Winner: Pobjedik Mape je standardna vrsta oklade, posebno kada su u pitanju CS: GO, League of Legends i Dota 2 događaji. Odnosi se na predviđanje koji će tim osvojiti prvu, drugu ili ostale mape u igri.
 • Total Maps Over/Under: Na ovom tržištu klađenja, bet365 daje broj mapa ovisno o vrsti serije, a vi pogađate hoće li konačni rezultat biti ispod ili iznad navedenog broja.
 • Total Kills: Total Kills je tržište klađenja koje od vas zahtijeva da predvidite broj ubojstava u određenom meču ovisno o margini koju je odredila kladionica. Slično tržištu Total Maps, Total Kills ima Preko/Ispod format.
 • First Blood/Kill: Među najpopularnijim esport okladama koje možete staviti na bet365 je i First Blood/Kill. To je vrlo jednostavno tržište gdje se radi o odabiru koji dečki će prvi povući krv ili izvršiti prvo ubojstvo.
 • The Player With the Most Kills: Kao što ime sugerira, birate igrača s najviše ubojstava u esprots meču. Iako je najpopularnije kod CSGO-a, ovo tržište esporta često je prisutno u drugim naslovima koji imaju mjerljiv broj ubojstava.

Korak-po-korak vodič za klađenje na esports u bet365 kladionici

Došli smo do najuzbudljivijeg dijela naše recenzije: konkretne procedure klađenja na esports u bet365 kladionici. Ako ste se već kladili na nogomet, košarku ili bilo koji drugi klasični sport, sljedeći uputi za klađenje na esports ne bi vam trebali predstavljati izazov:

 • Prvi i najvažniji korak je odabrati operatera koji nudi najpopularnije esports naslove kao i razna tržišta klađenja, kao što je bet365
 • Zatim se na službenoj stranici trebate registrirati i izvršiti početnu uplatu, a po želji se možete odlučiti za aktivaciju bonusa dobrodošlice
 • U području esporta odaberite LoL, Dota 2, CS:GO ili neki drugi popularni naslov i pristupite jednom od dostupnih događaja
 • Na odabranom esport meču pregledajte ponuđena tržišta klađenja i kliknite na jedno ili više njih kako biste ih prenijeli na svoj online listić
 • Odredite veličinu uloga i provjerite razinu tečajeva na vašem pojedinačnom ili kombiniranom listiću
 • Potvrdite stvorenu okladu i pričekajte kraj esport mečeva koji će vam donijeti potencijalnu zaradu

Gore navedeni koraci služe za klađenje na esports prije početka natjecanja. Međutim, oni se također mogu primjeniti u klađenju uživo, koje je puno dinamičnije i o kojem će biti više riječi u nastavku.


Klađenje uživo na esports

Klađenje na esports uživo donosi dodatno uzbuđenje dopuštajući vam da kreirate oklade dok se esport natjecanje odvija. Tečajevi variraju ovisno o tijeku igre, stoga učinkovita strategija klađenja uživo zahtijeva brzu prosudbu kako bi se iskoristila najbolja ponuda.

Kada se kladite u stvarnom vremenu na esports, neke od vrhunskih online kladionica, poput bet365, omogućit će vam i izravno gledanje mečeva na malim i velikim ekranima. Osim toga, vaše klađenje uživo bit će podržano točnim statistikama kako biste mogli odabrati najprikladnije tržište koje ima potencijal za dobitak.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave