Betfair vs. bet365 – Koja online kladionica je bolja za vas?

Betfair vs. bet365

Mnogi igrači iz Hrvatske koji traže najbolje kladioničarske stranice okreću se Betfair ili bet365, najstarijim operaterima porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji se smatraju jednim od glavnih međunarodnih brendova za klađenje. Ali koji od njih je bolji? Istražili smo sve bitne aspekte obje kladionice, kao što su ponuda sporta, tečajeva, bonusa i drugo, kako bismo mogli dati argumentiran odgovor na ovo pitanje. U nastavku teksta pronaći ćete detaljnu usporedbu između Betfair vs. bet365.


Betfair vs. bet365 – Detaljno poređenje

Da bismo utvrdili je li Betfair ili bet365 superioran, moramo uzeti u obzir sve faktore koje igrači smatraju važnima pri odabiru online kladionice. U našoj usporednoj analizi pobijedit će operater koji se ističe u većini područja koje smo obuhvatili. Počet ćemo s pregledom sportskih opcija ove dvije kladionice.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
  • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
  • Kalendar sportskih utakmica uživo
  • Aplikacije za razne operativne sustave


Sportska ponuda

Oba operatera nude veliki izbor sportova i omogućit će vam klađenje na one najpopularnije u našoj regiji, poput nogometa, tenisa i košarke. No, kada je riječ o manje poznatim sportovima, bet365 pruža znatno više mogućnosti od Betfaira. Ako ste početnik koji želi testirati klađenje na različite discipline kao što su lacrosse, netball, pelota, veslanje, surfanje, kuglanje na deset čunjeva i druge, bet365 je pravo mjesto kojem se trebate okrenuti. Betfairov portfelj isključuje gore navedene, kao i druge ‘neuobičajene’ sportove, stoga bet365 lako dobiva ovu bitku.

No, kada je riječ o pokrivenosti sportskih događaja, ove kladionice stoje rame uz rame. Nudit će vam klađenje na sva velika nogometna natjecanja kao što su UEFA Liga prvaka, Engleska Premier liga, španjolska Primera liga, talijanska Serie A i druga, ali i košarkaška kao što su NCAAB, Euroliga, Eurokup za žene i mnoga druga. Uz najistaknutije lige na bet365, povezan je i bonus Acca boost. On povećava zaradu do 70% na dobitnim listićima koji uključuju najmanje 2 vrhunska ligaška događaja različitih sportova. Betfair ne uključuje ovu inicijativu.

Razina tečajeva

Tečajevi su jedan od glavnih aspekata po kojima se ocjenjuju kladionice. Da bi platforma za klađenje bila uspješna, mora pružiti konkurentne tečajeve ili osigurati bolju ponudu od svojih suparnika. Istina je da obje kladionice nude konkurentne tečajeve, ali Betfair pobjeđuje u ovoj rundi. To je zato što svojim igračima pruža platformu pod nazivom ‘exchange’ koja uključuje prilagođene i vrlo visoke tečajeve.

Betfair exchange nije isto što i tradicionalno klađenje. U odjeljku exchange korisnici postavljaju tečajeve umjesto Betfaira i klade se jedni protiv drugih, pri čemu kladionica uzima postotak provizije kao svoj profit za pružanje usluge. Dodali bismo da Betfair svojim igračima također nudi redovita poboljšanja tečajeva na popularnim događajima i tržištima. Povećanje tečajeva na različnim sportovima također je prisutno na bet365, a vezuje se isključivo za tržište konačan rezultat.

Prijenosi i klađenje uživo

Bez obzira da li odaberete Betfair ili bet365, moći ćete uživati ​​u klađenju uživo na široku lepezu sportova. Obje kladionice također će vam omogućiti gledanje prijenosa uživo dok se kladite na njihovim platformama. Međutim, bet365 oprema više sportova i događaja u ‘In-Play’ odjeljcima značajkom prijenosa uživo, nego što je to slučaj s drugim operaterom.

Na Betfairu možete pratiti prijenose ograničenog broja nogometnih, teniskih, odbojkaških i sličnih natjecanja. Ipak, naglašavamo da je bet365 donekle otežao dolazak do prijenosa utakmica uživo.

Kako biste im pristupili, unutar 24 sata morate izvršiti uplatu ili se kladiti na svom računu. Također biste trebali biti svjesni da bet365 i Betfair pružaju potpune i točne statističke podatke za većinu sportskih događaja u ponudi, što vam olakšava klađenje s većim potencijalom dobitka.

Bonusi za klađenje

Nevjerojatno je ali istinito da Betfair nema niti jedan bonus za ponuditi igračima iz Hrvatske, kako već registriranim tako i onima koji su se tek pridružili njihovoj stranici. Dakle, kada bi bet365 u svojoj platformi uključio samo jednu sportsku promociju, pobijedio bi u ovom natjecanju, ali on je otišao puno dalje od toga.

bet365 nudi širok raspon bonusa za klađenje koji su podijeljeni u sportske kategorije kao što su ‘Nogomet’, ‘Utrke konja’ i druge, radi lakšeg snalaženja. Tamo će pronaći bonus dobrodošlice od 25€ besplatnih tokena za klađenje, Soccer Acca Boost, ponudu rane isplate za NBA i mnoge druge. Ako vas zanima koje sve promo inicijative možete aktivirati na bet365, preporučujemo da pročitate naš pregled posebno posvećen ovoj temi.


Ostali aspekti ovih kladionica

Sport, tečajevi, klađenje uživo i bonusi od presudne su važnosti kada se gleda na učinak pojedine kladionice. Međutim, postoje i drugi aspekti na koje biste trebali obratiti pozornost kako biste saznali je li Betfair ili bet365 dobar izbor za vas. Oni su sljedeći:

  • Mogućnosti plaćanja: Uplate i isplate s računa na bet365 i Betfairu mogu se izvršiti platnim karticama, digitalnim novčanicima i bankovnim transferima. Ipak, htjeli bismo istaknuti Betfair Instant Transfer sustav, koji omogućava automatske isplate, za razliku od najbržih povlačenja na bet365, koje mogu potrajati i do 24 sata.
  • Mobilno klađenje: Naravno, oba operatera imaju namjenski softver optimiziran kako za Android tako i za iOS mobilne uređaje. Međutim, samo one aplikacije koje je razvio bet365 dostupne su za preuzimanje igračima iz Hrvatske putem službene stranice i online trgovina.
  • Korisnička podrška: Betfair i bet365 izjednačeni su kada je riječ o iskustvu s korisničkom službom. Obje platforme nude izravnu interakciju s agentima za chat uživo u bilo koje doba dana. Alternativno, podrška putem e-pošte dostupna je za manje hitne probleme s kojima se igrači suočavaju.
  • Sigurnost igrača: Ovo bi trebalo biti ključni faktor pri odabiru Betfair ili bet365, ili bilo koje druge kladionice. S tim u vezi, ovi operateri ispunjavaju uvjete i uz MGA licencu Betfaira, te onu koju je izdala vlada Gibraltara za bet365, uključuju i druge zaštitne mehanizme i strategije za očuvanje privatnosti i integriteta korisničkih podataka.

Konačan zaključak: Betfair ili bet365?

Betfair je svakako bolji izbor ako vam je ponuda tečajeva odlučujući čimbenik pri odabiru online kladionice. Osim jedinstvene platforme exchange s nevjerojatno visokim razinama tečajeva, pružaju redovita poboljšanja standardne ponude tečajeva, zbog čega su vodeći u ovom području. No, bet365 blista u svim drugim aspektima, uključujući pokrivenost sportova i događaja, klađenju uživo i putem mobitela te ponudi promocija za nove i postojeće hrvatske igrače. Imajući to na umu, ako bismo birali između Betfair ili bet365, apsolutno bismo odabrali potonji.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
  • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
  • Kalendar sportskih utakmica uživo
  • Aplikacije za razne operativne sustave