Detaljan vodič za uspješno klađenje na speedway na bet365

klađenje na speedway

Speedway je uzbudljiv moto sport koji uključuje četiri elitna vozača koji se natječu na ovalnim stazama bez kočnica, postižući brzine do 110 km/h. Izuzetno je popularan u kontinentalnoj Europi i Velikoj Britaniji, odakle potječu najbolje lige ovog sporta – SGB Premiership i Extraliga. Ovaj uzbudljivi motociklistički sport ima posvećene sljedbenike i nudi mnoštvo prilika ljubiteljima klađenja da se uključe u akciju, a najbolja prilika za to je u jednoj od istaknutih svjetskih kladionica kao što je bet365. Ako ste jedan od entuzijasta motosportova, ali ne znate kako početi klađenje na speedway na bet365, mi vam stojimo na raspolaganju. Napravili smo detaljan vodič koji će obuhvatiti sve što trebate znati o ovoj temi.


Što je motociklistički speedway?

Motociklistički spidvej, koji se naziva i samo ‘speedway’, je sport u kojem se natječu četiri ili šest vozača. Utrke se odvijaju na ovalnoj stazi u četiri kruga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Motocikli koji se voze u utrkama su specijalizirani strojevi koji koriste samo jednu brzinu i što je još važnije – nemaju kočnice! Stoga može biti prilično uzbudljivo gledati kako natjecatelji koriste površinu staze za bočno klizanje svojih motocikala u zavojima. Brzine vozača na stazi mogu doseći i do 110 km/h na ravnim dijelovima.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Format speedway utrka

Ako ste zainteresirani za klađenje na speedway na bet365, morate se upoznati s pravilima koja vrijede za ove moto utrke. Četiri kruga čine utrku speedwaya, a dvije ekipe od po dva vozača obično se bore za pole position. Kacige za domaće vozače su crvene i plave, a kacige gostiju su bijele i žuto/crne. Početna regija podijeljena je u mrežu na četiri jednaka dijela. Gdje svaki vozač počinje na startnoj rešetki određuje se prema boji njihove kacige. Nakon što utrka započne, vozači moraju odvoziti četiri kruga staze bez da oba kotača napuste granice staze.

Sustav bodovanja 3-2-1-0 koji se koristi za svaku motociklističku speedway utrku funkcionira na sljedeći način:

 • Prva pozicija: 3 boda
 • Druga pozicija: 2 boda
 • Treća pozicija: 1 bod
 • Četvrta pozicija: 0 bodova

Popularna natjecanja i lige u speedway-u za kladiti se

Pokrivenost najbogatijih i najpopularnijih speedway liga na svijetu, poput britanske SGB Premiership i poljske Ekstralige, pomogla je ovom uzbudljivom motosportu da privuče širu publiku.

Što se tiče vrhunskih natjecanja, izdvajaju se Svjetski kup i Speedway Grand Prix. Svjetski kup, godišnji je motociklistički spektakl koji se svake godine održava u različitim zemljama.

Speedway Grand Prix je niz motociklističkih speedway događaja tijekom sezone koji se koriste za određivanje svjetskog prvaka u ovom sportu.


Glavna tržišta klađenja u speedway utrkama

Tržišta za klađenje speedway na bet365 mogu se razlikovati od onih na koje ste navikli u drugim popularnim sportovima na našem području. Zato je važno da razumijete njihovo značenje, što smo vam pokušali olakšati dijelom koji slijedi u nastavku.

 • Result: Ovo je daleko najpopularnije tržište klađenja u gotovo svakom sportu. Na njemu se kladite na tim za koji mislite da će pobijediti na susretu. Tržište vam obično daje tri opcije. Možete podržati domaću momčad, gostujuću momčad ili remi. Ali trebali biste znati da su u motociklističkom speedwayu neriješeni ishodi vrlo rijetki.
 • Rider Total: Još jedno popularno tržište klađenja na speedway je ukupni zbroj, koji radi na osnovi više/manje bodova. Kao što naziv sugerira, kladite se na to hoće li bodovi koje je vozač sakupio u susretu biti veći ili manji od određenog broja koji vam je postavio bet365.
 • Rider Match-Up: Tržište ‘Head-to-Head matchups’ osmišljeno je kako bi vam omogućilo klađenje na pojedinačne vozače, a ne na timove u cjelini. bet365 će odabrati vozača iz svakog tima, a vi jednostavno stavite svoju okladu na onog za koga mislite da će biti bolji, bez obzira na konačni plasman.
 • To Win Outright: Ovo je futures trzište za klađenje na speedway na bet365 koje se obično odnosi na predviđanje pobjednika prestižnih natjecanja u ovom moto sportu. bet365 će vam recimo dati priliku da odredite koji će od 15 motociklista osvojiti Svjetsko prvenstvo, još prije nego što je započela prva utrka.

Korak po korak vodič za speedway klađenje

Sigurni smo da će vam sljedeći dio našeg vodiča biti prilično lagan i inresantniji u odnosu na ostale. Ali kako biste izbjegli pogreške, preporučujemo da ne preskačete korake za klađenje na speedway na bet365 koje smo pripremili u nastavku.

 • Pristupite službenoj stranici kladionice i dovršite postupak registracije (to možete učiniti i putem namjenskih bet365 aplikacija)
 • U odjeljku plaćanja odaberite jednu od dostupnih opcija uplate i dopunite svoj novi korisnički račun
 • Na popisu sportova pronađite odjeljak speedwaya i odaberite jedan od dostupnih događaja
 • Odaberite neko od tržišta klađenja u ponudi željenog događaja, a potom unesite iznos uloga u svoj online lisitć
 • Provjerite svoj listić po pitanju tečajeva i selekcija na kraju pritisnite polje ‘Place a bet’ da dovršite speedway klađenje

Speedway klađenje i prijenosi uživo

Klađenje uživo, ili kako ga još zovu ‘In Play’, omogućuje vam polaganje oklada dok se akcija u utrci odvija, što će vam sigurno donijeti dodatno uzbuđenje. Za uživo klađenje na speedway na bet365 pronaći ćete mnoga tržišta koja smo gore naveli, ali trebali biste znati da će se tečajevi na njima ažurirati u stvarnom vremenu ovisno o tome što se događa na stazi. Važno nam je naglasiti i to da bet365 nudi live streaming speedway utrka kojima možete pristupiti putem mobilnog telefona ili računala ako ste uplatili/kladili se u zadnja 24 sata. Osim značajke prijenosa uživo, mnogi bet365 speedway događaji opremljeni su potpunom i preciznom statistikom, koja će vam također biti od velike koristi prilikom sastavljanja pobjedničkih lisitća.


Virtualno klađenje na speedway na bet365

Što učiniti kada je regularna speedway sezona gotova i nema natjecanja na koja se možete kladiti? Ne brinite, bet365 nudi simuliranu verziju ovog sporta uz mnoštvo drugih virtualnih igara kao što su nogomet, tenis, košarka i slično. Svaka virtualna igra, pa tako i speedway, temelji se na stvarnim sportskim događajima tako da ne odstupa previše kad su pravila u pitanju.

Virtualni motociklistički speedway je moto sport koji, kao i klasična verzija speedwaya, uključuje četiri, a ponekad i do šest vozača koji se natječu na ovalnoj stazi za osvajanje prvog mjesta.

Ono što je najvažnije – bit će vam dostupan tijekom cijele godine u bilo koje doba dana.

25€
(prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
94% Omjer isplate
25€ (prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
bet365 Recenzija