EuroVision 2022 – Pregled kvota za pjesmu Eurovizije 2022

 

EuroVision

 

Eurovizija, vrhunska europska zabava i kulturna razmjena, ove godine ima sasvim drugačiji osjećaj. Prvo, publika se vratila, a natjecanje je u Italiji, najboljem izvođaču showa posljednjih godina.

Međutim, očigledni bauk rata u Ukrajini baca dugu i mračnu sjenu na natjecanje koje je zamišljeno da približi i ujedini kontinent.

Što se tiče tržišta klađenja, Ukrajina je veliki favorit i njeni koeficijenti su pali posljednjih tjedana.

Ukrajina je zemlja koja ima zvjezdani rekord na Euroviziji. Prvi put su sudjelovali 2003. godine i od tada su dvaput pobijedili, a čak 10 puta su bili plasirani u Top 10.

Oni su također jedina zemlja sa stopostotnim rekordom u polufinalnim kvalifikacijama.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije – pobjednik (kvote)

 • Ukrajina 1.57
 • Ujedinjeno Kraljevstvo 7.5
 • Italija 7
 • Švedska 9
 • Španjolska 19
 • Poljska 34
 • Grčka 34
 • Norveška 46
 • Nizozemska 56
 • Srbija 91

Očekuje se da će Ukrajina privući mnogo glasova

Ulazak Ukrajine ove godine postiže savršenu ravnotežu između melankolije i pozitivnosti, prikladnog raspoloženja za zemlju u njihovoj situaciji. Naravno, teleglasovi publike će preplaviti Euroviziju jer je osigurana paneuropska solidarnost.

Očekuje se da će orkestar Kalush ući u veliko finale. Međutim, ako ne budu u mogućnosti napustiti Ukrajinu, navečer će im biti dopušten unaprijed snimljeni nastup. Dakle, predstavljanje u nekom obliku ili formi je zajamčeno.

Međutim, Eurovizija se uvijek vraća svojim osnovama. Riječ je o natjecanju za pjesmu, a ukrajinska prijava sigurno nije najbolja pjesma na natjecanju. Zapravo, to nije bila ni najbolja pjesma u ukrajinskom nacionalnom finalu.

“Stefania” je završila na drugom mjestu u Vidbiru, ukrajinskom nacionalnom finalu, ali kontroverze oko pobjednika značile su da će krajnji rezultat Kalush Orchestra zauzeti svoje mjesto u Torinu. Pjesma sadrži mješavinu etničkog pjevanja, narodne frule i repanja.

Element repanja posebno se ne uklapa dobro i mora biti velika sumnja da će pjesma odjeknuti kod žirija, koji čini 50% ukupnih bodova u natjecanju.

Pjesme Italije i Švedske su one koje treba pogledati

Natjecanju 2022. definitivno nedostaje kvalitete u dubini a dvije pjesme po tome stoje glavom i ramenima iznad ostalih; Italija (7) i Švedska (9).

Aktualne prvake Italije predstavljaju Mahmood i Blanco, koji donose emotivni duet sa senzacionalnim vokalom. Mahmood je završio drugi u 2019. i nema sumnje da će Italija donijeti vrlo jak paket na pozornicu u Torinu.

Naravno, postoje upitnici o bilo kojoj zemlji koja pokušava da pobjedi dvije godine zaredom, ali ako bilo koja zemlja to može, onda su to Talijani.

Švedska uvijek dolazi s jakim paketom na Euroviziju, a ovogodišnji nastup Cornelije Jakobs njihov je najbolji od pobjede 2015.

U posljednjih 10 godina Šveđani su završili među prvih pet u najmanje sedam navrata, što svjedoči o njihovoj sposobnosti da dobro uprizore svoje pjesme. Njihovo nacionalno izborno natjecanje Melodifestivalen osigurava da je pobjednički nastup već uglađen.

Cornelijina pjesma “Hold Me Closer” uzbudljiva je balada, a njezini smokey vokali dodaju elegantan element.

Pjesma je u stilu 90-ih koji je trenutno u modi, ali je dovoljno suvremena da uspije i kod žirija i kod teleglasova.

Velika Britanija je #3 na popisu favorita Eurovizije i čini se da pjesma Sama Rydera postaje sve popularnija kako vrijeme prolazi.

“Space Man” ne ide posebno dobro na YouTubeu, ali mogli smo vidjeti kako eksplodira na TikToku. Razlog je taj što je Ryder zvijezda TikToka koja je postala istaknuta 2020. godine tijekom izolacije.

Autsajderi koji mogu iznenaditi

Iako bi koeficijenti mogli sugerirati drugačije, mislimo da bi neke pjesme mogle dobro proći na ovogodišnjem natjecanju.

Pogledajmo na koje eurovizijske autsajdere trebate obratiti pažnju. Ove pjesme možda neće pobijediti, ali vjerujemo da postoji velika šansa da će završiti visoko.

Poljska

Iako ne postoje velike šanse da Ochmanova pjesma “River” može pobijediti na natjecanju, vjerujemo da će poljski predstavnik završiti u prvih pet.

“River” bi dobro proći jer takve pjesme obično imaju dobar plasman – pop pjesme pjevane na engleskom pobijedile su 34 puta u povijesti Eurovizije.

Grčka

Iako već godinama živi u Norveškoj, Amanda Tenfjord odlučila je predstavljati Grčku na Euroviziji 2022 s pjesmom “Die Together. U Skandinaviji je već velika zvijezda, s nekoliko njezinih nordijskih pop hitova koji broje milijune pregleda na YouTubeu.

Budite sigurni da će Tenfjordina pjesma dobiti mnogo bodova iz nordijskih zemalja – Norveške, Švedske i Danske.

Veliko je pitanje hoće li joj to biti dovoljno da osvoji glavnu nagradu?

Srbija

Koja je tajna zdrave kose Meghan Markle? Ako ne znate, reći će vam srpski eurovizijski predstavnik.

Konstrakta će objasniti i zašto bi tamni krugovi ispod očiju mogli značiti bolest jetre. Također će ukazati na sve prednosti autonomnog živčanog sustava. Zvuči ludo, ali pjesma šalje važnu poruku o javnom zdravstvu i mentalnom zdravlju. Njen latinski naslov govori sve.

Koeficijenti za natjecanje za pjesmu Eurovizije za Konstraktu nisu baš ohrabrujući, ali ova oklada ima veliku vrijednost. Ova pjesma izgleda kao pravi “dark horse” Eurovizije 2022.

“In Corpore Sanu” je također bio veliki autsajder u kvalifikacijama za eurovizijskog predstavnika Srbije, ali je ipak uspjela pobijediti, rezerviravši si ulaznicu za taj događaj u Torinu. Može li ona ponovno poremetiti izglede za Euroviziju?

100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija