Formula 1 klađenje na bet365 – Najbolji vodič za kladioničare!

Formula 1 klađenje

Formula 1 jedno je od najprestižnijih trkačkih natjecanja koje okuplja samo najbolje vozače i najbrže automobile, pružajući nesvakidašnji spektakl za ljubitelje automobilizma diljem svijeta. Uz Moto GP, ovo je jedan od planetarno popularnih moto sportova na koji se možete kladiti u vodećim online kladionicama kao što je bet365. Pratite nas za potpuni vodič za učenje osnova ovog sporta i prihvaćanje smjernica za Formula 1 klađenje.


Opće informacije o Formula 1 klađenju

Formula 1 (F1) je sport koji već dugo privlači gledaoce i navijače na tribine pored trkačkih staza, kao i ispred malih ekrana da bodre svoje omiljene vozače. Pojavio se 1950. godine kao nasljednik Europskog prvenstva vozača, koje se odvijalo 1930-ih i 1940-ih. Prve utrke Formule 1 održane su u Silverstoneu u Velikoj Britaniji, a s vremenom su prerasle u pravi međunarodni trend. Mnogi poznati vozači, uključujući Juana Manuela Fangia, Ayrtona Sennu i Michaela Schumachera, ostavili su trag u povijesti Formule 1 svojim izvanrednim pothvatima i vozačkim sposobnostima.

Kako uopće funkcioniraju F1 natjecanja? Utrke Formule 1 odvijaju se na posebno uređenim stazama koje mogu biti stalne ili privremene. Svaka se utrka sastoji od više krugova, a vozači startaju s mjesta utvrđenih njihovim kvalifikacijama. Tijekom utrke vozači se bore za najbrže vrijeme kruga i pokušavaju nadmašiti svoje konkurente. Pobjednik utrke je vozač koji prvi prođe kroz cilj nakon određenog broja krugova.

Ako vas privlači predviđanje tko će od vozača pobijediti u utrci, odlučite se za Formula 1 klađenje na Svjetsko prvenstvo, a ako ste više zainteresirani za konkretne popularne marke poput Ferrarija i Mercedes-Benza, kladite se na Konstruktorsko prvenstvo jer će ono sigurno biti prava opcija za vas.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


F1 Svjetsko i Konstruktorsko prvenstvo

Sezona F1 Svjetskog prvenstva sastoji se od niza utrka poznatih kao Grand Prix, koje se često održavaju na namjenski izgrađenim stazama i, u nekim okolnostima, na zatvorenim gradskim ulicama.

Titulu prvaka konstruktora dodjeljuje FIA najuspješnijem konstruktoru F1 tijekom sezone kroz bodovni sustav temeljen na pojedinačnim Grand Prix rezultatima. Ukupni bodovi Konstruktorskog prvenstva izračunavaju se zbrajanjem bodova koje je u svakoj utrci zaradio bilo koji vozač koji predstavlja tog konstruktora. Ferrari drži rekord po broju pobjeda na Konstruktorskim prvenstvima, dok Mercedes drži rekord po broju uzastopnih konstruktorskih titula.

Također želimo dodati da je Formula 1 klađenje značajno poraslo od njezinih početaka 1950. godine, što je dovelo do bogatijeg raspona tečajeva i tržišta. Više informacija o temi tržišta predstavili smo u sljedećem dijelu.


Glavna tržišta za klađenje na F1 događaje

bet365 nudi širok izbor tržišta klađenja za događaje Formule 1. Ako ste početnik, vrlo je važno da naučite koncepte funkcioniranja barem onih osnovnih, stoga provjerite sljedeći popis:

 • Izravni pobjednik: Na ovom tržištu od vas se očekuje da odlučite o pobjedniku utrke. Obično ćete vidjeti pad tečajeva od najboljih momčadi: Red Bull Racinga, Mercedesa i Ferrarija.
 • Podium finish: Slično dvostrukoj šansi u nogometu, podium finish je tržište koje uključuje nekoliko mogućih ishoda. U njemu se kladite da će vaš favorit završiti na prvom, drugom ili trećem mjestu u utrci, tako da ne možete očekivati ​​da ćete dobiti ni približno istu ponudu tečajeva kao za tržište izravnog pobjednika.
 • Vozač za pobjedu u 2+ utrka: Kao što ime ovog tržišta kaže, na vama je da odaberete vozača koji će najvjerojatnije pobijediti u 2 ili više utrka. Svaki vozač u tablici na bet365 stranici imat će svoju ponudu tečajeva.
 • Startna pozicija: Startna rešetka za F1 utrku određena je kvalifikacijama koje se održavaju danima prije Grand Prixa. Tržište pole position znači da birate da će određeni vozač imati najbolje vrijeme u kvalifikacijama i da će prvi startati u utrci.
 • Matchup vozača: Na ovom se tržištu uspoređuje izvedba dvaju vozača. Vaša je oklada dobitna sve dok vozač kojeg odaberete završi ispred drugog takmičara.
 • Futures tržišta: Futures je svaka oklada na dugoročni ishod natjecanja. Za F1, to je obično klađenje na F1 Svjetsko prvenstvo ili Konstruktorsko prvenstvo. U F1 prvenstvu birate ukupnog pobjednika na kraju sezone, dok se klađenje na Konstruktorsko prvenstvo odnosi na odabir marke pobjedničkog automobila.

Formula 1 klađenje: Vodič korak po korak

Ako ste naučili osnove F1 utrka i upoznali se s glavnim tržištima klađenja, obavili ste najvažniji dio posla. Sam proces po kojem se odvija Formula 1 klađenje, ne bi trebao predstavljati veliki izazov za vas. Ipak, u nastavku smo pripremili određene upute koje bi vam mogle biti od koristi:

 • bet365 registracija je prvi korak koji trebate poduzeti, a uključuje dovršetak procedure kreiranja računa
 • Nakon toga je potrebno nadopuniti novi korisnički račun korištenjem digitalnih novčanika ili drugih alternativnih opcija plaćanja
 • Zatim idite na odjeljak Formula 1 ili pronađite događaj na koji se želite kladiti putem tražilice na službenoj web stranici ili aplikaciji.
 • Kada ste odabrali F1 događaj na online listiću koji će se pojaviti u donjem kutu ekrana, morate unijeti jedno ili više tržišta klađenja
 • U odgovarajuće polje na vašem online listiću unesite iznos uloga i provjerite je li oklada spremna za polaganje
 • Nakon što ste se uvjerili da tržišta i tečajevi odgovarajući, potvrdite okladu klikom na ‘Place a bet’
 • Pričekajte rezultat natjecanja i nadajte se da će vaš favorit prvi proći kroz cilj kako biste mogli isplatiti dobitak

Uživo Formula 1 klađenje: Je li dostupno na bet365?

bet365 nudi klađenje uživo kako na miljenike naših prostora poput nogometa, tenisa i košarke, tako i na druge ne tako široko prihvaćene sportove, među koje spadaju Formula 1, MMA i mnogi drugi. Dakle, ako ste entuzijast moto sporta, bet365 će biti pravo mjesto za vas, bilo da preferirate Formula 1 klađenje prije utakmice ili ono koje se odvija u stvarnom vremenu.

Također želimo istaknuti da kladionica nudi live streaming utrka Formule 1 sa staza diljem svijeta direktno na vaše male i velike ekrane. To znači da možete istovremeno prognozirati tko će osvojiti F1 Svjetsko prvenstvo i gledati svog omiljenog vozača kako završava krugove na stazi. Uzbudljivo zar ne? Željeli bismo vas upozoriti da je značajka prijenosa uživo dostupna samo ako ste se kladili ili nadopunili svoj račun u posljednja 24 sata. Također biste trebali biti svjesni da F1 događaje prati precizna statistika, što vam dodatno olakšava klađenje dok je akcija u tijeku.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave