IndyCar 2024 | Prognoze i Kvote

IndyCar 2024IndyCar Series, najviša klasa jednosjeda u Sjevernoj Americi polahko je izrastao u jedan od najpopularnijih auto moto sportova. Njegova dinamika, uz visoke sponzorske ugovore ga čini jednim od omiljenih sportova za sve ljubitelje utrka. S razlogom uživa veliku popularnost a sigurno da će nam i IndyCar 2024 donijeti spektakl i mnogo ozbuđenja.

Mnogi se pitaju gdje gledati IndyCar 2024 – u nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, proći ćemo kroz rezultate posljednjih godina, postavljene kvote, ovosezonsku formu i predložiti nekoliko oklada uz koje možete očekivati profit.


IndyCar – pobjednici

NTT IndyCar 2024 je 113-ta sezona prvenstva američkih otvorenih utrka i 29-ta sezona pod serijom IndyCar. Pod IndyCar Series je najuspješniji Scott Dixon sa šest naslova prvaka koji je ujedno i prvi pobjednik. Dario Franchitti je osvojio četiri naslova i ova dva vozača su izdvojena na listi prvaka.

Prethodne godine je najbolji bio Alex Palou koji je došao do svog drugog naslova prvaka. Za njega je to bila tek peta sezona, gledat ćemo ga još dugo i mogao bi biti velika prijetnja Dixonu i Franchittiu na poretku najboljih u historiji. U posljednjih pet godina osim Dixona i Paloua naslov prvaka je osvajao samo Will Power, 2022. godine.


Gdje gledati IndyCar 2024: TV prijenos i stream

Kada je riječ o moto sportovima posljednjih godina smo sve najpopularnije događaje navikli gledati na kanalima SportKlub. Ipak, kada je riječ o IndyCar Series to nije slučaj. SportKlub, kao ni Arena Sport nije otkupio prava za prijenos. Na našim prostorima za IndyCar nema TV prijenosa. Stoga se sviljubitelji auto moto sportova okreću ka drugim opcijama. Svi koji žele gledati IndyCar Series su prinuđeni tražiti najbolji live stream.

Veliki je broj i besplatnih live stram stranica gdje možete gledati IndyCar 2024 no one su pune reklama. Plative stranice svakako nisu najbolje rješenje. Prema našem mišljenju daleko najbolji izbor za gledanje IndyCar 2024 sezone je stream online kladionica. Najbolje online kladionice pružaju mogućnost besplatnog gledanja utrka za IndyCar 2024. Osim toga, možete i u toku, dok uživate u utrkama odrediti vaše favorite i u klađenju uživo položiti okladu i na taj način imati razlog više za navijanje za vaše favorite.


IndyCar 2024 – najbolje kvote na pobjednika

IndyCar 2024 kvote na pobjednika – prvih pet favorita:

 • Alex Palou @2.60
 • Josef Newgarden @5.00
 • Pato O’Ward @7.50
 • Scott Dixon @8.50
 • Colton Herta @9.00

Prethodnu sezonu je osvojio Alex Palou za koga je to bio drugi naslov prvaka u posljednje tri godine. S razlogom je prvi favorit i ove godine a najveća konkurencija će mu biti Josef Newgarden, vozač Teama Penske koji je već dugo u samom vrhu te Pato O’Ward.

Scott Dixon je u samom vrhu već 20 godina. Šestorostruki je prvak, vozač koji se 136 puta našao na podiju, legenda ovog sporta i jednostavno mora biti u užem krugu favorita. Krug od top 5 favorita zatvara Colton Herta, 24-godišnji vozač koji je u drugoj polovici prethodne sezone imao svoj najbolji dio karijere i mogao bi biti izuzetno opasan ove godine

20Bet 20Bet Recenzija 99/100
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep


IndyCar 2024 – na koga se kladiti?

Prošle godine je Alex Palou došao do drugog naslova prvaka. Bio je najbolji vozač te godine no higlight IndyCara, Indianapolis 500 je pripao Josefu Newgardenu. Sigurno da su i ove godine oni najveći favoriti uz Pata O’Warda i legendu sporta, Scotta Dixona. Mišljenja smo da će se ova četiri vozača izdvojiti na vrhu i voditi veliku utrku za naslov. Klađenje na pobjednika sezone pada na njih četvorticu, ostali su gotovo bez šansi i bez obzira na visoke tečajeve ne isplati se kladiti protiv četiri prva favorita.

I u odabiru između Paloua, Newgardenua, O’Warda i Dixona tečaj na pobjednika je izuzetno visok, bez obzira koga odaberete. Potencijalni profit je ogroman a kada je riječ o ostalim vozačima mišljenja smo da se bolje okrenuti nekim drugim marketima za klađenje. Na primjer možete odabrati vozača i kladiti se da će pobjediti u bar jednoj, dvije utrke u sezoni ili da će se naći na podiju tri, četiri ili više puta što može donijeti potencijalno visok profit. IndyCar 2024 sezona će bez dileme biti jako uzbudljiva i gledat ćemo veliku borbu i za naslov ali i u svakoj utrci. Nekoliko je različitih odabira od kojih se može profitirati. U nastavku smo dali naše favorite za klađenje na pobjednika sezone.

IndyCar 2024 pobjednik – na koga se kladiti?

Teško je očekivati da neko ove godine može ugroziti prva četiri favorita. Vodit će se velika borba za prvaka između Paloua, Newgardena, O’Warda i Dixona.

U ovoj utrci bookmakeri najmanje šansi daju legendarnom Scott Dixonu. On ove godine želi doći do svog sedmog naslova prvaka. Već je više od 20 godina u samom vrhu, najbolji je vozač u historiji ovog sporta. Iskustvo je na njegovoj strani i mišljenja smo da je tečaj od 9.00 za klađenje na Scotta Dixona isuviše visoko postavljen.

Jeste Alex Palou najbolji vozač ukoliko gledamo posljednje tri godine. Ipak, Dixon je prije toga dugo dominirao a i posljednjih godina je u samom vrhu. Stoga smo mišljenja da je za IndyCar 2024 klađenje na Scotta Dixona uz tečaj od čak 8.50 najbolji izbor.

I mi smo mišljenja da Alex Palou ima nešto veće šanse no ostali. Bez obzira na to, tečaj od 2.60 je isuviše visoko postavljen. Konkurencija je ove godine zaista ogromna. Gledat ćemo veliku borbu u svakoj utrci sezone i tečaj na Alexa Paloua je morao biti visočiji. Stoga smo mišljenja da je klađenje na aktuelnog prvaka najbolje zaobići.

Sigurno da će među najvećim kandidatima za pobjednika svake utrke biti i Josef Newgarden i Pato O’Ward. Obojicu ćemo mnogo puta vidjeti na podiju a i imaju ambicije da osvoje naslov prvaka.

Jeste Pato O’Ward imao jednu odličnu prethodnu sezonu no ipak među imenima poput Paloua, Newgardena i Dixona teško je očekivati da do samog kraja ostane u utrci za titulu. Mišljenja smo da za naslov daleko veće šanse ima Josef Newgarden. Iskusan je vozač, 13 godina je u IndyCar Seriesu.

Newgarden je i dvostruki prvak sezone. Čak 29 puta pobjeđivao u utrci i bez dileme ima daleko veće šanse no O’Ward. Stoga smo mišljenja da je klađenje na Newgardena, uz tečaj od 5.00 sjajan izbor.


100€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
94% Omjer isplate
100€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
20Bet Recenzija