Jose Mourinho – Koja će biti naredna destinacija “Posebnoga”?

Jose Mourinho

Tijekom svoje karijere, Jose Mourinho često je usmjeravao pažnju na sebe. Namjerno pretjeran i često pretjeran u svojim izjavama, Mourinho ima mnogo obožavatelja, ali i mnogo kritičara. Na kojoj ste vi strani?

Koja će biti sljedeća momčad koju će voditi José Mourinho? Hoće li ostati u Italiji ili postati novi menadžer Bayern Münchena? Koji su drugi mogući scenariji?
U ovoj temeljitoj analizi sagledavamo situaciju, počevši od toga tko je José Mourinho i koja bi mu mogla biti sljedeća momčad prema najboljim kvotama kladionica.


Tko je Jose Mourinho?

José Mourinho je vrlo uspješni portugalski nogometni menadžer. Poznat je po tome što je osvojio Ligu prvaka s Portom, Premier ligu s Chelseajem nakon 50 godina, ali prije svega za osvajanje trostruke krune sa Interom. Dvije Lige prvaka je osvojio kao veliki autsajder prije tih sezona. Porto, a kasnije i Inter su upisani velikim slovima u nogometnu povijest upravo zbog genijalnosti “Posebnog” jer je te dvije momčadi doveo do krova Europe pored ogromne konkurencije.

Osim toga, postigao je uspjehe poput osvajanja La Lige s Real Madridom, Europske lige s Manchester Unitedom i Konferencijske lige s Romom, što čini ukupno 26 osvojenih naslova tijekom svoje karijere.

Za razliku od većine svojih kolega, nema povijest kao profesionalni nogometaš. U svojoj karijeri pratio je oca kao trenera Rio Avea, a zatim je stekao diplomu iz tjelesnog odgoja (ISEF), postajući profesor tjelesnog odgoja tijekom 5 godina. Stoga je započeo trenirati mlade ekipe u školama na kojima je predavao.

Iskustvo nogometno ali i trenersko je skupljao kao pomoćni trener u Barceloni prije nego je i sam uplovio u menadžerske vode. Mnogi ga osporavaju ali ga i mnogi i obožavaju, zato je on jednostavno poseban.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Kako je nastao nadimak “The Special One” ili “Posebni”?

Mourinho je zaradio nadimak “Posebni” tijekom svog boravka u Engleskoj s Chelseajem. Među osobitostima Mourinha je ta da uvijek odgovara na pitanja novinara na nikada banalan način.

Jedna od strategija Joséa Mourinha uvijek je bila koristiti komunikaciju koja privlači pažnju. Način na koji vidi stvari usmjerava pozornost na njega, omogućavajući igračima njegovih timova veću spokojnost. Upravo je ovo i nebrojeno puta i pomenuo na presicama, jednostavno ne voli da se kritikuju njegovi igrači i da se na taj način skreće pažnja ali i pritisak na igrače. Uvijek je pozornost skretao na sebe te skidao nepotrebni dodatni pritisak sa igrača.

Naravno, ovakav način postupanja nije u skladu s njegovim kritičarima koji ga smatraju neugodnim i pretjeranim. Mnogi kritilari će uvijek izvući podatak da je vrlo često dobijao otkaze u klubovima, mnogo češće nego što je donosio titule.


Posljednji posao je imao u Italiji, da li tu i ostaje?

Nedavno je José Mourinho dobio otkaz u Romi, ali navodno je izrazio namjeru da ostane u Serie A. Prema dostupnim informacijama, jedine momčadi koje bi mogle angažirati Mourinha su Milan i Napoli.

Međutim, Mourinho je toliko vezan za Inter da nikada ne bi mogao trenirati momčad suparnika. Opcija u Napulju stoga ostaje, pri čemu je osoba izravno uključena – Aurelio De Laurentiis – odmah to demantirao.

Iz tih razloga smatramo da budućnost Josèa Mourinha nije u Italiji. Stoga je potrebno analizirati alternativne opcije. Milan kao konkurent Intera je malo vjerojatna opcija, a Napoli je nedavno angažovao novog trenera, i ne vjerujemo da će vrlo brzo Mourinho imati mogućnost trenirati tu momčad.

Ipak, sa Mourinhom se nikada ne zna, ali kako sada stvari stoje, Italija ne nudi previše opcija za njega.


Šta kažu kladionice i kvote za sljedeću Mourinho-vu destinaciju?

Budući da je Jose Mourinho trenutačno iznimno traženo trenersko ime, jasno je da bi mogao ostati samo kratko vrijeme bez posla. Osim toga, već postoji mnogo klubova koji traže novog trenera, dok drugi čekaju kraj prvenstva kako bi donijeli odluke.

Pogledajmo kakve su najbolje kvote na kladionicama glede sljedeće momčadi koju bi mogao trenirati José Mourinho:

 • Klub iz Saudijske Arabije 1,33
 • Chelsea 3,00
 • Newcastle 4,00
 • Bayern München 8,00
 • Napoli 8,00
 • Barcelona 12,00
 • Portugal 14,00

Saudijska Arabija je postala primamljiva igračima ali i trenerima

S obzirom da je opcija Saudijske Arabije navodno omiljena Joséu Mourinhu, postoji mogućnost da bi njegova sljedeća trenerska uloga mogla biti u klubu Saudijske lige. Ti klubovi raspolažu značajnim financijskim resursima, čineći tu opciju atraktivnom za Mourinha, posebno ako traži značajnu plaću.

S obzirom na nedavna iskustva Mourinha koja nisu bila posebno uzbudljiva, vrhunski europski klubovi možda bi se dvaput zapitali prije nego što preuzmu trošak njegove plaće. Opcija Saudijske

Arabije stoga bi mogla pružiti Mourinhu unosnu priliku, osim ako stvarno nije oduševljen određenim projektom.

Kladioničari se čini da favoriziraju opciju Saudijske Arabije kao Mourinhovu sljedeću momčad, nudeći niske kvote od 1,33.


Povratak u Englesku Premier Ligu?

Ako Mourinhu odbije opciju Saudijske Arabije, dvije glavne alternative su Chelsea i Newcastle. Povratak u Chelsea mogao bi biti senzacionalan, budući da ga navijači snažno podržavaju, a klub mu može pružiti privlačan proračun. Kvote za Mourinhov povratak u Chelsea iznose 3,00.

Newcastle, koji je imao solidnu sezonu, ali se suočava s izazovima vezanim uz natjecanje u Ligi prvaka, možda će se rastati s Eddiejem Howeom. Mourinhu bi mogao biti snažan kandidat, a kladioničari mu dodjeljuju kvote od 4,00 za preuzimanje Newcastlea.


Bayern Munich bi mogao uskoro tražiti novog trenera?

Počele su kružiti glasine o Bayernu iz Minhena, ukazujući na mogući interes za Mourinha. Unatoč tome što je u hijerarhiji iza, Mourinhovo trenersko iskustvo u Njemačkoj moglo bi biti intrigantno, posebno ako Bayern nije zadovoljan trenutnim trenerom. Kvote za Mourinha kao trenera Bayerna iznose 8,00.


Portugalska reprezentacija kao kruna karijere?

Druga primamljiva opcija za Joséa Mourinha je treniranje portugalske reprezentacije. Mnogi uspješni treneri sanjaju o završetku karijere s uspjehom na čelu nacionalne momčadi. Mourinhovo preuzimanje portugalske momčadi koja prolazi kroz post-Cristiano Ronaldo eru, s nadolazećim mladim igračima i već etabliranim talentima poput Bruna Fernandesa, Rafaela Leaa i Joao Cancela, moglo bi biti privlačno. Međutim, kladioničari trenutačno gledaju na tu opciju s manje entuzijazma, nudeći kvote od 14,00 za Mourinha kao novog izbornika Portugala.


Zaključak

Ako gledamo kvote, zaista je šarolika ponuda koja se nudi za sljedeću destinaciju za Jose Mourinha. Od Engleske, Italije, Portugala, možda i Španjolske pa sve do Saudijske Arabije. Ipak, ako već gledamo kvote, ova od 1,33 za klub u S.Arabiji nam jasno govori šta možemo očekivati od ovog harizmatičnog Portugalca.

25€
(prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
94% Omjer isplate
25€ (prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
bet365 Recenzija