Klađenje na atletiku na bet365 – Sve što trebate znati

Klađenje na atletiku

Atletsko klađenje uključuje mnogo više od pukog nagađanja pobjednika ili obaranja rekorda na Olimpijskim igrama jednom svake četiri godine. Istina je da klađenje na atletiku na bet365 i drugim istaknutim kladionicama najviše uzima maha tijekom ovog najvećeg svjetskog multisportskog događaja, ali se nastavlja i u neolimpijskim godinama zahvaljujući kontinentalnim prvenstvima i sličnim natjecanjima. Ako želite znati što uključuje atletika, popularna natjecanja za klađenje na bet365 i kako ono uopće funkcionira, pročitajte naš detaljan vodič.


Što je atletika i koje discipline obuhvaća?

Atletika dolazi od grčke riječi athlos što znači natjecanje. Riječ je o jednoj od temeljnih sportskih grana, a zbog svoje sveobuhvatnosti nazivaju je i kraljicom sportova. Veoma je popularna za klađenje jer ima dugu i slavnu historiju koja se proteže kroz vjekove, i izrasla je u jedan od najistaknutijih i najgledanijih sportova na svetu.

Atletika se sastoji od velikog broja disciplina koje se mogu podijeliti u tri osnovne kategorije: trkačke, bacačke i skakačke. Trkačke discipline uključuju brzo hodanje, sprint, štafete, utrke s preponama, trčanje na kratkim, srednjim i dugim stazama. Skakačke discipline su skok u vis, skok u dalj, skok s motkom i troskok, a što se bacačkih disciplina tiče, tu se ubrajaju bacanje kugle, koplja, diska i kladiva.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Istaknuta atletska natjecanja za klađenje na bet365

Jeste li upoznati s nezaboravnim trenucima iz povijesti atletike na Olimpijskim igrama, poput skoka u dalj Boba Beamona od 8,90 metara i svjetskih rekorda Usaina Bolta u sprintu na 100 i 200 metara?

Olimpijske igre, koje okupljaju takmičare iz cijelog svijeta, predstavljaju vrhunac atletike. Od samog početka, atletika je bila ključna komponenta Olimpijskih igara i izrasla je u jednu od najiščekivanijih natjecanja od strane publike. Atletski program Olimpijskih igara uključuje širok izbor natjecanja u nekoliko disciplina. Sportaši se bore za olimpijsku slavu u disciplinama koje se kreću od trčanja na duge staze, skokova, bacanja koplja, sprinteva i slično, pa sve do kombiniranih disciplina.

Osim Olimpijskih igara, za klađenje na atletiku na bet365 bit će dostupni i drugi prestižni turniri. Prvo i najvažnije je Svjetsko prvenstvo koje se održava svake dvije godine i okuplja najbolje sportaše iz cijelog svijeta koji se natječu u nizu disciplina. Ne smijemo zaboraviti ni Europsko prvenstvo u atletici, Igre Commonwealtha i Panameričke igre za atletičare.


Glavna tržišta za klađenje na atletiku na bet365

Za klađenje na atletiku na bet365 imat ćete puno opcija na raspolaganju kada su tržišta u pitanju. No za vas smo odabrali neka osnovna koja će vam biti dovoljna ako u svijet atletike ulazite bez velikog iskustva u sportskom klađenju.

 • Pobjeda na natjecanju: Kao i u svakom drugom sportu, atletska natjecanja uključuju pobjednika na kojeg se možete kladiti. bet365 će vam dati nekoliko alternativa ovisno o disciplini, a na vama je da odaberete sportaša za kojeg mislite da će postići najbolji učinak.
 • Da osvoji medalju: Ne samo da možete predvidjeti koja će država biti prva na tablici na velikim natjecanjima kao što su Olimpijske igre, već se možete i kladiti na osvajanje medalje. Ova vrsta tržišta radi na principu ‘podium finiša’. Nije vam bitno tko će pobijediti u utrci, važno je da vaš sportaš završi među prva tri, odnosno dobije brončanu, srebrnu ili zlatnu medalju.
 • Za postavljanje svjetskog rekorda: bet365 također nudi tečajeve za klađenje na svjetski rekord postavljen u određenoj atletskoj disciplini. Klađenje na to hoće li svjetski rekord biti oboren tijekom natjecanja može ponuditi visoke tečajeve, ali ovisi o uvjetima natjecanja i formi sportaša koji vode do samog natjecanja.
 • Head-to-Head: Ova tržišta klađenja usredotočena su na pojedinačni učinak dva sportaša i ne ovise o njihovom ukupnom plasmanu na događaju. bet365 će unaprijed odrediti parove igrača, a na vama je da odaberete onog za kojeg mislite da će biti bolji u određenoj disciplini.
 • Više/Manje: Tržište više/manje susreće se u mnogim sportovima. Kada je u pitanju atletika, često ćete biti suočeni s izborom predviđanja vremena ili udaljenosti koju će sportaš postići. bet365 će postaviti određenu vrijednost, a na vama je da odlučite hoće li igrač prijeći veću ili manju udaljenost, imati kraće ili duže vrijeme i slično.
 • Za kvalifikaciju: Kako bi zaslužili svoje mjesto u istaknutim natjecanjima, sportaši moraju ispuniti kvalifikacijske standarde. Tijekom natjecanja održavaju se brojne kvalifikacijske runde kako bi se smanjio broj natjecatelja, a samo vrhunski sportaši prolaze u finale. Može vam se isplatiti kladiti se na jakog sportaša da ćete se kvalificirati iz lake skupine.

Atletsko klađenje na bet365 – Korak po korak

Samu proceduru sportskog klađenja svladat ćete vrlo lako. Da biste se počeli klađenje na atletiku na bet365, slijedite korake koje smo za vas pripremili u nastavku:

 • Posjetite službenu stranicu operatera ili putem online trgovina instalirajte bet365 aplikacije za Android i iOS
 • Registrirajte se, a zatim u odjeljku depozita odaberite neki od dostupnih načina plaćanja kako biste nadopunili svoj novi račun
 • Istražite sportski dio, pronađite atletiku i zatim se odlučite disciplinu na koju se želite kladiti
 • Prođite kroz tržišta klađenja u ponudi bet365 i prebacite jedno ili više njih na svoj online listić
 • Unesite željeni iznos uloga u predviđeno polje, provjerite unesene odabire i tečajeve i na kraju postavite svoju prvu okladu na atletiku
 • Pričekajte kraj događaja kako biste saznali je li vaše predviđanje ishoda bilo uspješno (što će vam donijeti dobit) ili ne (što će rezultirati gubitkom vaše investicije)

Klađenje uživo na atletiku

Uživo klađenje na atletiku na bet365 donijet će vam dodatno uzbuđenje i potencijalno veće dobitke ako iskoristite najbolju ponudu tečajeva. Svoje online listiće sastavljat ćete dok traje događaj, dok će tečajevi na vašim ekranima rasti ili padati ovisno o situaciji među natjecateljima. No nije u tome sva draž klađenja uživo. bet365 je određeni broj disciplina u atletici opremio funkcijom live streaminga, što znači da možete pratiti njihove prijenose na malim ili velikim ekranima dok se u isto vrijeme kladite na svog omiljenog sportaša.

Zašto kažemo određeni broj, a ne sve atletske događaje? To je zato što neke atletske discipline nisu čak ni dostupne za klađenje uživo, pa ih nećete ni moći pratiti na platformi bet365. Kladionice općenito ne nude tržišta klađenja za događaje kao što su sprinterske utrke na 100, 200 i 400 metara, a razlog tome je očigledan. Budući da ove utrke obično završe za 10-45 sekundi, nema dovoljno vremena da kladionice promijene tečajeve i prihvate oklade postavljene u igri.

Još jedna stvar koju biste trebali znati o bet365 značajki prijenosa uživo jest da joj možete pristupiti tek nakon uplate ili klađenja na bilo koji sport. Bit će vam na raspolaganju do 24 sata nakon poduzimanja neke od navedenih aktivnosti.

25€
(prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
94% Omjer isplate
25€ (prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
bet365 Recenzija