Koja je Najbolja kladionica – William Hill ili Bet365?

najbolja kladionica

bet365 i William Hill su svjetski poznati operateri sportskog klađenja britanskog podrijetla s dugom poviješću i dobro utvrđenom reputacijom. No, pitate li se koja je najbolja kladionica? Iako su obje kladionice visoke kvalitete, svaka ima jedinstvene značajke i prednosti koje je mogu učiniti prikladnijom za vaše individualne potrebe sportskog klađenja. U sljedećoj recenziji usporedit ćemo prednosti i nedostatke bet365 i William Hilla kako bismo vam pomogli da odlučite koja je idealan izbor za vas.


Najbolja kladionica za igrače iz Hrvatske – bet365 protiv William Hilla

Primarna poveznica između bet365 i William Hilla je to što se obje nalaze u Ujedinjenom Kraljevstvu i među najpoznatijima su u globalnom online kladioničarskom poslovanju. Bet365 postoji od 2000. godine, dok je William Hill prvi put ušao u kladioničarski posao 1934. godine. Oba operatera djeluju u nekoliko jurisdikcija diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku.

S obzirom na to da ne mogu obje nositi titulu ‘najbolja kladionica’, napravit ćemo njihovu detaljnu analizu kako bismo pružili odgovor na ovu večitu dilemu.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
  • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
  • Kalendar sportskih utakmica uživo
  • Aplikacije za razne operativne sustave


Sportska selekcija

Bilo da se želite kladiti na najistaknutije sportove u Hrvatskoj poput nogometa, tenisa i košarke ili na one manje popularne poput biciklizma, badmintona, surfanja, pikada i slično, to možete učiniti i na bet365 i na William Hillu . Dakle, oba operatera podržavaju široku paletu sportova, pa smo sigurni da ćete pronaći nešto po svom ukusu.

Što se tiče podrške određenih sportskih liga, također ćete imati mnogo opcija u ponudi. Uzmimo za primjer nogomet. William Hill podržava mnoge lige u ovom sportu, među kojima su najprestižnije Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga i druge. Ista je situacija i kada pogledamo bet365 platformu.


Ponuda tečajeva

Ne možemo izdvojiti nijednu od ovih kladionica na temelju tečajeva koje nude – njihova je razina prilično slična. Također podržavaju tri formata između kojih možete birati: decimalni, američki i frakcijski. Međutim, naša je procjena da je bet365 superioran u ovom aspektu jer vam njihova web stranica omogućuje povećanje standardne ponude tečajeva na dva načina.

Prvi je Bet Boost ponuda koja omogućuje više tečajeve za tržište konačni rezultat odabranih utakmica raznovrsnih sportova. Uz to, bet365 je uveo Acca Boost bonus za povećanje zarade do 70% na kombiniranim listićima s najmanje tri događaja. S druge strane, William Hill nije omogućio povećanje razine tečajeva posebnim inicijativama za igrače iz Hrvatske, stoga bet365 ipak pobjeđuje u ovoj rundi.


Bonusi i druge pogodnosti za igrače

bet365 je prilično svestran kada su u pitanju bonus inicijative. Odmah nakon registracije bit ćete nagrađeni bonusom dobrodošlice u obliku kredita za klađenje od 25€. Kada postanete njihov stalni korisnik, na raspolaganju će vam biti i mnoštvo drugih akcija koje je, radi lakšeg snalaženja, operater podijelio u nekoliko kategorija sportova, kao što su ‘Nogomet’, ‘Konji utrke’ i slično.

Za razliku od bet365 kladionica William Hill nema tako široku ponudu promocija. Jedino što pruža su dva bonusa dobrodošlice; jedan za sport i jedan za kasino. Kao već registriran igrač na ovoj platformi, nećete moći aktivirati sportski bonus. Stoga uzimajući u obzir bonus ponudu, bet365 ima prednost u odnosu na William Hill. Također smo uočili da operateri nisu izradili program vjernosti u kojem bi aktivni igrači mogli dobiti razne ekskluzivne nagrade i druge pogodnosti.


Klađenje uživo

I William Hill i bet365 svojim su korisnicima iz Hrvatske omogućili klađenje u stvarnom vremenu. Ali kako bismo ocijenili ukupno iskustvo klađenja uživo u obje kladionice? Pa, što se tiče ponude sportskih događaja oba operatera, nema bitnih razlika. bet365 nudi mogućnost klađenja uživo na nogomet, košarku, tenis, baseball, odbojku i slično, a isti je slučaj i s William Hillom.

Također, za obje kladionice vrijedi da omogućavaju prijenose utakmica izravno na velikim i malim ekranima za širok raspon sportova. Međutim, bet365 je donekle uvjetovao svoje korisnike kada je u pitanju korištenje ove značajke. Kako biste pristupili funkciji prijenosa utakmica uživo na mobitelu ili računalu, morate se kladiti ili uplatiti na svoj račun u prethodna 24 sata.

Želimo dodati i to da obje kladionice nude kompletnu statistiku utakmica na koje se možete kladiti i prije početka i uživo. Tamo možete saznati više o statusu svoje omiljene momčadi u ligi, njegovom uobičajenom sastavu, statistikama igrača kao što su postignuti golovi, asistencije, kartoni i ozljede te mnogo više podataka.


Mobilno klađenje

Najbolja kladionica mora ići u korak s tehnološkim dostignućima, odnosno treba biti optimizirana za rad na svim uređajima, kako onima s velikim tako i malim ekranima. Zato su i bet365 i William Hill uredili svoje službene stranice za pristup putem mobilnih uređaja bez obzira na podržani operativni sustav.

Isto tako, obje kladionice razvile su namjenske mobilne aplikacije. No, kladioničarsku aplikaciju William Hill trenutno ne mogu preuzeti igrači s područja Hrvatske. Ovo ograničenje ne odnosi se na bet365 mobilnu aplikaciju koju možete instalirati s bilo kojeg mjesta u zemlji s njihove službene web stranice ili putem App Store ili Google Play online trgovina. Android i iOS verzija bet365 aplikacija, pružit će vam izvanredno iskustvo klađenja u pokretu, zahvaljujući funkcijama kao što je live streaming i mnoge druge.


Sustavi plaćanja

bet365 definitivno ima prednosti kada su u pitanju podržane opcije plaćanja. Ponudit će vam uplate i isplate s računa platnim karticama, digitalnim novčanicima i bankovnim prijenosima. Za razliku od bet365, William Hill za sada nudi samo kartično plaćanje i bankovne transfere s Trustlyjem. Međutim, želimo istaknuti da oba operatera omogućuju trenutne depozite i da ne uključuju dodatne troškove povezane s transakcijama na račun i s njega.


Korisnička podrška

Vrhunska korisnička podrška je ono što najbolja kladionica mora imati. I bet365 i William Hill istaknuli su se na polju pomoći svojim igračima. Obje kladionice nude profesionalnu asistenciju putem više kanala korisničke službe, od kojih je jedan live chat. Možete kontaktirati live chat agente u bilo koje doba dana na službenim stranicama ovih kladionica. Alternativa će biti podrška putem e-pošte kao i opsežan odjeljak s često postavljanim pitanjima.


Zaključak

Bet365 je najbolja kladionica na temelju svih gore navedenih faktora. William Hill je izgubio borbu zbog nedostatka promocija i mehanizama plaćanja, kao i nemogućnosti preuzimanja aplikacija.

No, treba biti svjestan da je britanska verzija ove kladionice daleko superiornija od one dostupne na našim prostorima. Stoga se nadamo da će se praksa ove varijante stranice proširiti i na zemlje izvan Velike Britanije, te da će igrači u Hrvatskoj biti moći uživati u svim blagodatima William Hilla.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
  • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
  • Kalendar sportskih utakmica uživo
  • Aplikacije za razne operativne sustave