Kompletan vodič za klađenje na zimske sportove na bet365

vodič za klađenje

Uz sve veću popularnost skijaških disciplina, raste i pomama za klađenjem na zimske sportove, a taj trend vidljiv je u cijelom svijetu, ne samo u hladnim zemljama. Ako ste zainteresirani za klađenje na zimske sportove na bet365, naš vodič će vam dati sve potrebne informacije. Obuhvatili smo sve uključene sportove u ovoj kladionici kao i tržišta te su na kraju predstavili konkretnu proceduru klađenja.


Zimski sportovi na bet365

Najpopularnija sportska manifestacija u zimskim sportovima su Zimske olimpijske igre na kojima u raznim disciplinama sudjeluju profesionalci iz cijelog svijeta. No ne morate čekati olimpijadu svake četiri godine da biste otpočeli klađenje na zimske sportove na bet365. Na raspolaganju ćete imati i druga istaknuta natjecanja poput Svjetskih prvenstava, Svjetskih kupova, Zimskih Univerzijada i slično. Ali što su uopće zimski sportovi?

Zbirka sportskih disciplina koje se uglavnom igraju na snijegu ili ledu naziva se zimskim sportovima. Varijacije klizanja, skijanja i sanjkanja čine većinu aktivnosti ovih sportova. Nekad su se zimski sportovi igrali isključivo u hladnim područjima, ali danas umjetni snijeg omogućuje prakticiranje zimskih sportova na puno širem rasponu lokacija.

Zimski sportovi koji su dostupni za klađenje na bet365 uključuju alpsko skijanje, biatlon skijaško trčanje i skijaške skokove. Više o njima pročitajte u nastavku.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Alpsko skijanje

Iako je alpsko skijanje danas popularno na globalnoj razini, njegov naziv po planinskom gorju u Europi gdje je tradicija takvog načina skijanja nastala, zadržao se do danas. Za razliku od skijaškog trčanja, telemarka i skijaških skokova, alpsko skijanje podrazumijeva korištenje skija s fiksnim vezovima.

Discipline u alpskom skijanju mogle bi se podijeliti na tehničke (slalom i veleslalom) i brzinske (spust i super-veleslalom). Najjednostavniji oblik alpskog skijanja je spust, a podrazumijeva skijanje niz unaprijed zadanu padinu, s minimalnim zavojima i maksimalnom brzinom koja može doseći do 130 km/h. Svaki natjecatelj ima pravo na jedno spuštanje niz stazu, a pobjednik je onaj koji najbrže prođe ciljnu liniju.


Biatlon

Biatlon je sport nastao iz obuke norveških vojnika. Kao pojam općenito se koristi za označavanje specifičnog sporta koji se sastoji od dvije kombinirane discipline. Međutim, kada su u pitanju zimski sportovi, izraz biatlon odnosi se na mješavinu gađanja puškom i skijaškog trčanja.

Biatlon trčanje izvodi se slobodnim stilom, ali korištenje opreme osim skija i štapova nije dopušteno. Samo biatlonsko natjecanje sastoji se od trčanja na skijama i gađanjem u 2 do 4 navrata, pola iz ležećeg, a pola iz stojećeg stava. Svako gađanje uključuje 5 meta koje je potrebno pogoditi. Promašena meta donosi kaznenu rundu trčanja, dodavanje vremena ili dodatno gađanje. Kao i u drugim utrkama, za pobjedu u biatlonu potrebno je najkraće vrijeme.

Skijaško trčanje (Cross skiing)

Jedan od najomiljenijih oblika skijanja je skijaško trčanje ili nordijsko skijanje. Iz naziva je vidljivo da se ovaj stil skijanja prvenstveno koristi na ravnim, snijegom prekrivenim podlogama. Kako bi se omogućilo učinkovito odgurivanje, ova varijanta koristi znatno uže i duže štapove i skije od alpskog skijanja.

Postoje dva priznata oblika nordijskog skijanja: slobodni i klasični stil. U klasičnom stilu najčešći je dijagonalni iskorak u kojem skijaš zamahuje naizmjenično rukama i nogama odgurujući se jednim štapom. Za uspon se koristi tehnika riblje kosti, gdje iza skijaša nastaju specifični tragovi. Slobodni stil, za razliku od klasičnog, omogućuje bočno odgurivanje sa skijama koje ne moraju biti paralelne.

Skijaški skokovi

Skijaški skokovi su vrsta skijaškog sporta u kojem skijaš pokušava ‘odletjeti’ što dalje nakon spuštanja sa posebno izgrađene skakaonice. Prevladavajući položaj tijela tijekom leta kod skijaških skokova je tzv V-tehnika, u kojoj skakač drži skije u V položaju, sa skupljenim repovima skija i razdvojenim vrhovima.

Preletjeti što dalju distancu cilj je natjecanja u skijaškim skokovima. No, u obzir se uzima i stil skakača, tako da za pobjedu nije potreban samo veliki skok, već i čvrst let i sigurno doskok. Ukupan broj bodova u skijaškim skokovima određuje se zbrajanjem srednje tri ocjene petorice sudaca, od kojih svaki može dodijeliti maksimalno 20 bodova.


Tržišta klađenja u zimskim sportovima

Za razliku od klasika poput nogometa, košarke i tenisa, zimski sportovi nisu opremljeni tako bogatim izborom tržišta klađenja. Neka od glavnih tržišta dostupnih na bet365 su sljedeći.

Outright

Ovo tržište klađenja odnosi se na procjenu pobjede određenog skijaša i može se odnositi na njegovu cjelokupnu izvedbu, u kojem slučaju će imati prefiks ‘Overall’. No, bet365 će vam omogućiti da odredite najboljeg skijaša u određenim disciplinama. U tom slučaju će uz ‘Outright’ tržište stajati ‘Downhill’ za alpsko skijanje, ‘Sprint – Skate’ za skijaško trčanje i slično.

Winning Margin

Na tržištu pobjednička margina ne odlučuje samo za pobjednika pojedinog zimskog sporta, već i za vrijeme za koje će biti bolji od ostalih skijaša. bet365 će vam dati više alternativa među kojima možete napraviti izbor. Na primjer, možete se kladit da će najuspješniji skijaš pobijediti s razlikom od 0,20 do uključujući 0,29 sekundi, 0,30 do uključujući 0,39 sekundi, i tako dalje.

Podium Finish

Tržište ‘Podium Finish’ uključuje određivanje skijaša koji će zauzeti mjesto među prva tri sudionika s najboljim rezultatom tijekom natjecanja koje je predmet klađenja. bet365 će vam predstaviti tablicu skijaša koje sudjeluju u natjecanju, a vi ćete na raspolaganju imati opcije da ili ne za svakog od njih.

Match-Ups

Ovo je ‘head to head’ kladioničarsko tržište koje se odnosi na usporedbu performansi dviju skijaša u pojedinim disciplinama skijaškog trčanja, biatlona i slično. Na primjer, bet365 će vam ponuditi da predvidite hoće li skijaši koji predstavljaju Njemačku ili Japan, Norvešku ili Poljsku i tako dalje biti bolji u prvoj rundi skijaških skokova.


Klađenje na zimske sportove na bet365: Korak po korak

Klađenje na zimske sportove na bet365 detaljno je opisano u sljedećem vodiču prilagođenom početnicima. Ispratite ga do kraja.

 • Dovršite bet365 registraciju ili se prijavite na svoj postojeći račun
 • Izvršite uplatu koristeći jednu od ponuđenih opcija plaćanja
 • Otvorite popis zimskih sportova na lijevoj strani ekrana
 • Odlučite se za alpsko skijanje, biatlon, skijaške skokove ili trčanje
 • Odaberite jedan od dostupnih skijaških događaja i disciplina
 • Stavite jedno ili više kladioničarskih tržišta na svoj online popis
 • Unesite iznos uloga i izvršite završnu provjeru prije nego što položite okladu

Klađenje uživo na zimske sportove

Možete testirati i uživo klađenje na zimske sportove na bet365. Ono što će vam donijeti dodatno uzbuđenje u ovom obliku klađenja su izravni prijenosi skijaških događaja. Kladionica bet365 opremit će većinu velikih natjecanja s funkcijom prijenosa uživo, što znači da ćete moći gledati svoje omiljene skijaše kako se spuštaju niz staze i rješavaju zavoje, dok na njih stavljate okladu.

Za to će vam trebati samo uplata ili depozit u zadnja 24 sata. Na kraju, želimo napomenuti da zimski sportovi na bet365 sadrže kompletne statističke podatke, što će vam uvelike olakšati klađenje u stvarnom vremenu.

25€
(prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
94% Omjer isplate
25€ (prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
bet365 Recenzija