Moto GP Klađenje: Najava sezone, kvote i favoriti za sezonu 2024!

Moto GP Klađenje

Nova sezona Moto GP za sezonu 2024 je pred nama. Prva utrka je iza ugla, a mi Vam donosimo sve najvažnije informacije za predstojeću sezonu. Klađenje Moto GP je vrlo popularno kao što je i sam motosport svim ljubiteljima klađenja. Nova sezona počinje 10.3.2024. A mi vam donosimo najbolje kvote i favorite za sezonu 2024!


Testiranja su iza nas

Svi su opsjednuti testiranjem pred sezonu jednostavno zato što je to prvi put da smo svjedočili akciji motocikala MotoGP-a od završetka sezone u studenom. Koliko god bilo dobro vidjeti motocikle, vozače i timove ponovno u akciji, stvarna važnost testiranja minimalna je i ima vrlo malo veze s potvrdom ili opovrgavanjem naših predviđanja vezanih uz predstojeću sezonu.

Sve momčadi imaju izuzetno kompleksne rasporede testiranja, s desecima postavki za usporedbu, vjerojatno stotinama novih dijelova za pravilno ocjenjivanje, te možda s dva ili više konfiguracija šasije i motora za isprobavanje. Nijedna momčad ne radi istu stvar u isto vrijeme, a to uključuje i pokušaje postizanja vremena kruga ili procjenu dugih vožnji, a kamoli dogovaranje oko konačnih specifikacija koje će se koristiti veći dio sezone. To je jedini trenutak kada ćemo imati priliku usporediti napore jedne momčadi s drugom na istoj razini.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Kvote za pobjednika sezone Moto GP 2024

 • Marc Marquez 2,75
 • Francesco Bagnaia 3,50
 • Jorge Martin 6,00
 • Enea Bastianini 12,00
 • Brad Binder 21,00
 • Marco Bezzecchi 29,00

Prva predviđanja za sezonu Moto GP 2024

Sva predviđanja usredotočena su oko Ducatija koji će ponovno biti tim koji treba pobijediti, s Francescom Bagnaia na čelu, dok je izgledno da Jorge Martin neće biti daleko iza. Zapravo, nema vozača na Ducatiju koje bismo trebali zanemariti, čak i ako postoji onaj koji će privući veći dio naslova, bez obzira na to kako će izvoditi – ili možda upravo zbog toga.

Taj vozač, naravno, je Marc Marquez, koji će debitirati na Ducati GP23. Morate osjećati malo žao za njegovog brata, Alexa, koji je već neko vrijeme s Gresinijem i koji je odmah pomaknut na drugo mjesto u momčadi, ne samo u smislu (potencijalne) izvedbe, već i u smislu percepcije vanjskog svijeta, u što posebno spada mediji.

Ako Alex uspije pobijediti svog brata i suigrača, reći će se da je to zato što Marc još uvijek uči motocikl. Ako Marc pobijedi Alexa, tada je to zato što je Marc višestruki svjetski prvak i trebao bi pobjeđivati, time podsjećajući Alexa na njegov nedostatak postignuća. Nitko nije rekao da će Alex boriti za pobjedu od prvih utrka sezone, ali su to rekli za Marca. Bez obzira je li to točno ili ne, nebitno je, činjenica da je netko to rekao ima svoju težinu.

To mora biti destabilizirajući učinak. Nijedan profesionalni vozač ne nedostaje vjerovanja da su najbolji na svijetu, zanemarujući pri tome statistiku, ali kada vozač koji je argumentirano najbolji na svijetu pridruži vašem timu, morate osjetiti pritisak, brat ili ne.


Ducati je tim kojeg treba pobijediti

Dakle, testiranje je samo potvrdilo ono što već znamo, što i nije iznenađujuće: Ducati je bio tim koji se trebao pobijediti tijekom dvije sezone i teško je vidjeti da će bilo koji drugi proizvođač imati dosljedan uspjeh u 2024. godini, pogotovo kada se uzme u obzir dubina talenta koju Ducati ima sa svojim vozačima – Bagnaia, Martin, Bastianini, Marquez Jedan i Dva, Bezzecchi, Morbidelli i di Giannantonio – da ne spominjemo nadmoćnost strojeva. Yamaha i Honda još uvijek izgledaju nesigurno, dok je KTM, unatoč vlastitoj dubini talenta, nespretan. Aprilia bi mogla iznenaditi, ali i ona je nespretna.


Najveći favoriti su Marc Marquez (2,75) i Francesco Bagnaia (3,50)

Šestostruki svjetski prvak Marc Marquez napustio je Hondu nakon 11 sezona u potezu koji mnogi predviđaju da će ga ponovno postaviti na čelo borbe za naslov u 2024.

Iako je njegova nova ekipa, Gresini, satelitski tim, oni će koristiti ažuriranu verziju Ducatija iz 2023. koja je postavila standard.

Iako će se suočiti s bolje financiranim tvorničkim vozačima poput branitelja naslova Bagnaie, Marquez može biti ohrabren činjenicom da je Gresini pobijedio u sprint utrci i osvojio Grand Prix u završnoj fazi prošle sezone.

Sam Marquez nije pobijedio od 2021., djelomično zbog nekonkurentne opreme Honde, ali i zbog niza ozljeda.

To mora biti najveća briga pred dugom sezonom, pogotovo sada kada su sprint utrke uključene na svakom kolu. Marquez je propustio barem četiri vikenda utrka u svakoj od posljednje četiri godine, a nova ozljeda mogla bi ga udaljiti u onome što bi moglo biti žestoko natjecanje za naslov.

Tijekom tri godine kao tvornički vozač Ducatija, Francesco ‘Pecco’ Bagnaia osvojio je dva svjetska prvenstva i 18 pobjeda na Grand Prix utrkama.

Poznat po svojoj konzistentnosti, Bagnaia se pojavio na postolju u 15 od 16 Grand Prixa koje je završio prošle sezone. To je način osvajanja naslova, posebno u izrazito konkurentnoj eri.

Iako Marquezov dolazak prijeti potresanjem obitelji Ducati, Bagnaia će s vjerom dokazati da je još uvijek broj jedan u momčadi, a Talijan možda čak bude zahvalan što je izvan glavnih svjetala poznatih sportskih medija svoje zemlje.

Također može biti ohrabren činjenicom da nijedan vozač satelitskog tima nikada nije osvojio prvenstvo, i ako može ostvariti još jednu solidnu sezonu s konstantno visokim plasmanima, treći uzastopni naslov mogao bi pripasti Bagnaia.


Jorge Martin (6,00) je favorit iz sjene

Nakon impresivne karijere u juniorskim kategorijama, Jorge Martin eksplodirao je na MotoGP sceni 2021. godine, osvojivši tri pole positiona iz svojih prvih sedam pojava.

Vozeći za Pramac, još jedan satelitski Ducati tim, Martin je osvojio svoju prvu pobjedu u najvišoj klasi na Stajerskom Grand Prixu te godine.

Unatoč propuštanju četiri utrke zbog ozljede, Martin je završio godinu kao najbolji debitant, na devetom mjestu ukupnog poretka.

Bio je ponovno deveti u 2022., osvojivši četiri postolja i ponovno ističući svoju sirovu brzinu osvajanjem pole positiona u posljednje tri utrke sezone.

Martin je uživao u probojnoj sezoni prošle godine, boreći se s Bagnaia za naslov tijekom cijele godine. Osvojio je četiri pobjede u godini, vodio u poretku prvenstva nakon 13. utrke sezone, Indonezijskog Grand Prixa, prije nego što je završio godinu kao viceprvak.

Ostaje u Pramacu za 2024., Martin dolazi do ruku s potpuno novim Ducatijem i može ići još bolje ove sezone, pogotovo ako izbjegne padove.


Mnogo vozačkih promjena nas očekuje u 2025 godini

Ono što je fascinantno jest situacija s ugovorima koja vodi prema 2025. godini. Trenutno, samo tri vozača imaju ugovore za 2025. godinu; Brad Binder (do kraja 2026.), Marini i Zarco (obojica do kraja 2025.). Acosta je potpisao jednogodišnji ugovor, ali pretpostavlja se da je to samo zato što KTM ima dva tvorna vozača potpisana za 2024. godinu s čvrstim ugovorima (iako to nije izgledalo važno u slučaju Pola Espargara) i bit će na tvorničkom KTM-u u 2025. godini, vjerojatno na štetu Jacka Millera.

To ostavlja gotovo cijelu startnu postavu u potrazi za timovima u 2025. godini, što je fascinantna perspektiva. Naravno, nitko ne bi smio pretpostaviti da će Bagnaia biti iskušan da ode iz Ducatija, ali čudnije stvari su se događale. Ako Honda i Yamaha – i, u manjoj mjeri, KTM i Aprilia – ne stvore redakciju ove godine, onda očekujte da će mjesta u Ducatiju biti najžešće osporavana.

Jednako je važno i to da tri satelitske momčadi nemaju potpisane ugovore s proizvođačima za 2025. godinu: VR46, Pramac i LCR. VR46 snažno povezuju s Yamahom, napokon pružajući toj momčadi više od dva vozača na gridu, iako je teško shvatiti zašto bi bilo koja momčad dobrovoljno napustila trenutnog proizvođača i motocikle. Međutim, Rossi ostaje ambasador Yamahin, pa se komercijalni izgledi suradnje između momčadi VR46 i Yamahe teško mogu zanemariti.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave