NHL Prognoze: Klađenje na MVP, novaka i trenera godine, kvote i savjeti za klađenje!

NHL Prognoze

Kako smo prošli polovicu redovne sezone NHL-a 2024. godine , nakon All-Star stanke, sada je izvrsno vrijeme za procjenu nekih od najvrijednijih nagrada NHL-a i kvota za klađenje za ovu sezonu. NHL prognoze za MVP, novaka i trenera godine su pred nama.


Najava

Trenutačno postoji mnogo neizvjesnosti unutar svake od šest glavnih kategorija nagrada NHL-a. To stvara izvrsnu vrijednost klađenja.

Pogledajmo najnovije kvote za nagrade NHL-a, zahvaljujući najboljim kladioničarskim stranicama NHL-a, i napravimo svoje prognoze za sljedeće nagrade: Calder Trophy za najboljeg novaka, Jack Adams Award za najboljeg trenera i Hart Trophy za najvrijednijeg igrača lige.

Ovaj puta Vam donosimo analizu i savjete za 3 velike pojedinačne nagrade u NHL za sezonu 2023/2024. Ponudit ćemo vam pregled svake nagrade, kriterije za dodjelu te kvote i savjete za klađenje kako bismo procijenili trenutačnog favorita (i naš izbor za pobjedu).

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Calder Memorial Trophy (Nagrada za novaka godine) Kvote

 • Connor Bedard 1,47
 • Brock Faber 4,50
 • Luke Hughes 8,50
 • Marco Rossi 16,00
 • Connor Zary 23,00
 • Logan Cooley 23,00

Calder Memorial trofej dodjeljuje se najboljem novaku NHL-a. Ove godine, velik dio pažnje usmjeren je prema najnovijem prvom izboru na draftu, Connoru Bedardu iz momčadi Chicago Blackhawks.

Bedard se brzo učvrstio kao jedan od vodećih napadača lige, zahvaljujući svom prepoznatljivom udarcu zglobom i vještom klizanju. Bio je čvrsto na putu da lako osvoji Calder prije nego što ga je ozljeda čeljusti omela u impresivnoj otvorenoj sezoni.

Bedard je postizao gotovo po jedan poen po utakmici i samostalno održavao svoju neiskusnu momčad Blackhawks u igri. Bio je na putu za 73 boda, i unatoč produljenom izostanku, i dalje predvodi sve novake po broju bodova. Bedard oporavlja slomljenu čeljust, ali trebao bi se vratiti za posljednjih šest tjedana sezone krajem veljače/početkom ožujka.

Dok su šanse drugih kandidata porasle zbog toga, činjenica da Brock Faber i Luke Hughes igraju na poziciji obrane i to na slabim momčadima može im raditi malo na štetu. Faber i Hughes dobivaju puno minuta, ali broj bodova zaostaje.

Iako će ovo biti budući obrambeni igrači u ovoj ligi, nemoguće je zanemariti ono što je Bedard već napravio i vjerojatno će učiniti po povratku. Povijesno gledano, glasači NHL-a neće kažnjavati dobitnike nagrada zbog ozljeda, i ako Bedard može skupiti oko 50 bodova u 50-ak utakmica, on je logičan izbor i zaslužuje biti favorit.


Hart Memorial Trophy (Nagrada za MVP sezone) Kvote

 • Nathan MacKinnon 1,77
 • Nikita Kucherov 3,75
 • Connor McDavid 5,00
 • David Pastrnak 12,00
 • Auston Matthews 15,00
 • Artemi Panarin 29,00

Nathan MacKinnon trenutno je favorit i zasluženo predvodi listu, ali s toliko vremena preostalog u redovnoj sezoni NHL-a, bit će puno kretanja s ovom prestižnom nagradom.

Hart Memorial trofej dodjeljuje se najvrednijem igraču lige, i iako MacKinnon svakako prednjači po broju bodova i postignutim golovima pri 5-na-5, mnogi od konkurenata iza njega trebali bi moći smanjiti razliku u nadolazećem drugom dijelu redovne sezone.

Connor McDavid ne može se zanemariti u ovoj utrci. Tromi početak sezone i dosadna ozljeda trenutačno drže zvijezdu Oilersa u zaostatku, ali njegova momčad se borila natrag na poziciju za doigravanje i ima impresivan niz od 16 uzastopnih pobjeda. McDavid može postizati golove kad god poželi, i čak s zaostatkom u bodovima, nitko se ne bi iznenadio vidjeti broj 97 kako lako nadoknađuje tu razliku do kraja sezone.

Čak i izvan McDavida, Nikita Kucherov i dalje obavlja posao za iskusne Lightning, samostalno predvodeći njihov napad iz večeri u večer. To je također momčad u usponu.

I ne zaboravite na snajpera Maple Leafs-a, Austona Matthewsa, trenutačno na putu da sruši rekord od 71 gol. Nije bila sezona kakvu su se Toronto nadali do sada, ali možete tvrditi da su samo zbog prolifičnog strijelca Matthewsa u doigravanju.

Sve to rečeno, postoje nekoliko vrlo mogućih opcija za Nathana MacKinnona. Stavljanje novca na minus s Avalanche napadačem nije mudra oklada s toliko varijabli u igri.

Priča Oilersa i izniman uspon na ljestvici i dalje će privlačiti mnogo pozornosti i priznanja od strane glasača za Hart trofej. Nemojte se iznenaditi ako McDavid bude na vrhu ili blizu vrha tablice bodova do kraja sezone. Konačno, bit će teško glasati protiv najboljeg talenta NHL-a još jednom.


Jack Adams Award (Nagrada za najboljeg trenera sezone) Kvote

 • Rick Tocchet 1,80
 • Rick Bowness 5,25
 • Kris Knoblauch 11,00
 • John Tortorella 14,00
 • Jared Bednar 16,00
 • Paul Maurice 19,00

Jack Adams Award se svake sezone dodjeljuje najboljem treneru NHL-a. Nagrade poput ove uvijek su prilično subjektivne jer ostaje teško kvantificirati pravi utjecaj trenera.

Općenito, najčešći okvir za pobjedu je prepoznavanje trenera koji je donio odlučujuće poboljšanje timu u odnosu na prethodnu godinu ili trenera koji je daleko premašio očekivanja sa svojom skupinom.

Ovogodišnje koeficijente ističu dva ‘Ricka’ – Toccheta i Bownessa, koji obojica čine sjajne stvari sjeverno od granice u Kanadi. Za Toccheta je iznimno vidljiv preokret koji su Canucksi doživjeli ove sezone.

Ostaju jedna od najboljih momčadi u Pacific Diviziji NHL-a, čvrsto su u doigravanju i sada su u izvrsnom položaju za dodavanje ključnih igrača kako se približavamo kraju prijelaznog roka. Nitko ne bi očekivao ovo nakon procjene koliko je ozbiljna bila situacija u Vancouveru prošlog proljeća.

Međutim, Canucksi imaju neke crvene zastave i zabrinjavajuće probleme kako zatvaraju redovnu sezonu NHL-a. Velik dio njihovog uspjeha može se pripisati nerealno visokom postotku pogodaka i postotku obrana.

Iako je ovo definitivno momčad s talentom i visokokvalitetnom vještinom, imali su problema bez pucketanja, i ako sreća i dobra sreća presuše, nema puno dubine koja bi se mogla smatrati inspirativnom. Stavljanje novca na Ricka Toccheta s minus koeficijentom trenutno izgleda rizičnije nego što bih želio s favoritom za klađenje.

Rick Bowness u Winnipeg-u također je odličan kandidat za Jack Adams ovu sezonu, iako je playoff pozicija Jetsa prilično neizvjesna. Imali su razne teške ozljede i osim nekoliko ključnih igrača, imali su problema s postizanjem golova. Bez ključne dubine, Bowness bi mogao imati teškoće da održi Winnipeg na površini u drugoj polovici sezone.

U ovom trenutku, najbolja vrijednost i najbolja opcija leži u Edmontonu s Krisom Knoblauchom. Malo je iznenađujuće da su mu koeficijenti tako visoki s obzirom na to da je trenutno na nizu od 16 pobjeda sa svojim Oilersima.

Iako nije bio trener tijekom cijele sezone, Knoblauch je svakako potaknuo preokret u Edmontonu i uvjerio visoko-oktanski ofenzivni tim da sudjeluje u obrambenom aspektu igre. Tijekom posljednja dva mjeseca, malo je momčadi bilo dominantnije u obrani, a s predviđenim nastavkom uspona na ljestvicama, Knoblauch s +1000 nudi ogromnu vrijednost klađenja za osvajanje Jack Adams nagrade.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave