NHL Prognoze: Klađenje na najbolje obrambene igrače i golmana godine!

NHL Prognoze

Polovica sezone je iza nas, vrijeme je da pogledamo ko su kandidati za najbolje obrambene igrače i golmana godine. NHL prognoze za klađenje na pojedinačne nagrade su pred nama.


Najava

Trenutačno postoji mnogo neizvjesnosti unutar svake od šest glavnih kategorija nagrada NHL-a. To stvara izvrsnu vrijednost klađenja i prilike prilikom procjene šansi svakog od kandidata.
Pogledajmo najnovije koeficijente za nagrade NHL-a, zahvaljujući najboljim kladioničarskim stranicama NHL-a, i napravimo svoje prognoze za sljedeće nagrade: Vezina Trophy za najboljeg golmana, Selke Trophy za najboljeg obrambenog napadača i Norris Trophy za najboljeg braniča.

Za svaku od 3 navedene NHL nagrade u nastavku, ponudit ćemo vam pregled i kandidate za svaku nagradu, kriterije za dodjelu te kvote za klađenja kako bismo procijenili trenutačnog favorita (i naš izbor za osvajače ovogodišnjih nagrada).

Frank J. Selke Memorial Trophy (Nagrada za najboljeg odbrambenog napadača) Kvote

 • Aleksander Barkov 2,50
 • Anze Kopitar 6,00
 • Jordan Staal 11,00
 • Sidney Crosby 16,00
 • Joel Eriksson Ek 21,00
 • Nico Hischier 21,00

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave

Frank J. Selke Memorial trofej dodjeljuje se najboljem obrambenom napadaču NHL-a. Iako su NHL napadači često poznati po visokim brojevima pogodaka, mnogi aspekti na obrambenoj strani mogu im pomoći da dobiju priznanje izvan ofenzivne zone.

Ove godine, trenutni favorit za klađenje ilustrira mnoge od tih osobina. Aleksander Barkov predvodi Florida Panthers, redovito obavljajući posao na obje strane leda. Slično bivšem dugogodišnjem dobitniku ove nagrade, Patriceu Bergeronu, Barkov pobjeđuje na izbacivanju, ubija sve kazne, redovito se suočava s najjačim napadačem suparničke momčadi i ipak uspijeva imati +16 bodova na jednoj od najboljih momčadi lige.

Glasači će primijetiti da je Barkov igrao 42,2% svojih minuta protiv najjačih linija suparničkih momčadi, i trenutno ima ocjenu Goals Above Replacement od 3,6. Ključan je za ono što Panthersi rade i vrijedan je ozbiljnog razmatranja s pozitivnim koeficijentom.

Anže Kopitar iz Los Angeles Kingsa je ozbiljan kandidat, iako nedavni pad forme Kingsa i pad na ljestvici neće pomoći njegovu slučaju. Kopitar je dvaputni dobitnik Selke trofeja, ali njegovo korištenje ove godine smanjeno je protiv nekih od najboljih igrača lige. Suigrač Phillip Danualt preuzeo je neke od tih težih zadataka, što bi trebalo biti uzeto u obzir.

Staal, Crosby, Eriksson Ek i Hischier svi su solidni obrambeni napadači, ali nijedan od njih nije u istoj kategoriji i nema podatke koji bi to potkrijepili kao Barkov. Činjenica da igra vodeću ulogu u jednoj od najboljih momčadi NHL-a također će pomoći glasačima da nagnu ravnotežu u njegovu korist.

James Norris Memorial Trophy (Nagrada za najboljeg braniča) Kvote

 • Quinn Hughes 1,65
 • Cale Makar 2,35
 • Evan Bouchard 21,00
 • Noah Dobson 26,00
 • Victor Hedman 26,00
 • Charlie McAvoy 41,00

The James Norris Trophy se dodjeljuje najboljem braniču NHL-a svake sezone prema glasovima novinara. Kako je očito iz trenutnih kvota, ovo je izražen duel dvojice igrača u ovoj kategoriji.
Vrlo je vjerojatno da će se utrka svesti na Quinna Hughesa iz Vancouva i Calea Makara iz Colorado Avalanchea. Za Hughesa je sve u ofenzivi. Ovaj niži branič trenutno se nalazi među najboljih 10 igrača u ukupnom broju bodova u ligi i pokreće napade za visokooktanski Canucks. Bio je smrtonosan u igri s igračem više i vrlo je zaslužan što ulazi kao favorit u All-Star stanku NHL-a.

S druge strane, bilo je nekih problema u obrani kako za Hughesa, tako i za Canuckse u cjelini. Ovo je momčad koja je gotovo sve radila kako treba u otvarajućim mjesecima redovne sezone NHL-a, a mnogo njihovog uspjeha čini se neodrživim. Pad u formi i rezultatima je neminovan, i ne treba podcijeniti zdravog Calea Makara da ispuni tu prazninu.
Makar je najbolji dvosmjerni branič u sportu, i iako su ga neke ozljede ove sezone spriječile da igra koliko bi inače, čini se da su iza njega i Makar je spreman za veliku drugu polovicu sezone.

Zapravo, trenutno je na putu da nadmaši svoju posljednju sezonu s Norris trofejem iz 2022. Avalanche igraju odličan hokej, Makar je dobro zaštićen dubljim i talentiranijim rosterom, a trenutno je bio bolji od Hughesa u igri 5-na-5 – nastavljajući biti sila na oba kraja leda.Očekujte da će glasači prepoznati Makarovu dvosmjernu dinamičnost i nagraditi ga kada dođe vrijeme za glasovanje.

Hughes je bio izuzetan u ofenzivi, ali s plus-koeficijentom, podrška Caleu Makaru čini se pametnom opcijom ovdje.

Vezina Trophy (Nagrada za najboljeg golmana) Kvote

 • Connor Hellebuyck 1,83
 • Thatcher Demko 3,50
 • Jeremy Swayman 9,00
 • Adin Hill 15,00
 • Cam Talbot 21,00
 • Juuse Saros 23,00

The Vezina Trophy se dodjeljuje najboljem golmanu lige. Na All-Star pauzi, Connor Hellebuyck iz Winnipega bio je zasluženi lider u ovoj kategoriji. S njim između vratnica, Jetsi su postali najbolja obrambena momčad lige, i tijekom sezone su dopustili samo 109 golova. To je najbolji rezultat u NHL-u s dobrim razmakom.

Iako je Thatcher Demko iz Vancouvera blizu prema koeficijentima, nismo optimistični glede izgleda Vancouvera u drugoj polovici redovne sezone. Demko je imao neke statističke anomalije u vezi s brojem spašenih golova iznad očekivanja i njegovim ukupnim postotkom obrana. Canucksi dopuštaju tonu kvalitetnih prilika opasnih po gol po utakmici, i ne bi me iznenadilo vidjeti kako Demkove brojke padaju još više kao rezultat toga.

Jeremy Swayman iz Bostona također bi mogao biti pristojna opcija s dugim koeficijentom, s obzirom na krut stil obrane Bruinsa – ali često dijeli mrežu s Linusom Ullmarkom. S obzirom na to da Swayman nije vratar tipa radne snage, očekujte da će neki glasači izbjegavati Swaymana, unatoč tome što mu brojke ostaju izvrsne već drugu sezonu zaredom.

U Winnipeg-u, Jetsi štite Hellebuycka, igraju sigurnu i krutu obrambenu strukturu, i on bi trebao biti zasluženi dobitnik Vezina trofeja po drugi put – prvi put od 2020. U prosincu, Hellebuyck je imao omjer od 7-0-2, s prosječnim brojem primljenih golova od 1.88 i postotkom obrana od .934. Kad je u formi, on je argumentirano najbolji čuvar mreže u sportu, i nemojte očekivati da će mu pred kraj sezone prepustiti ovaj trofej.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave