SAD predsjednički izbori 2024 | Prognoze i Kvote

SAD predsjednički izbori 2024Svake četiri godine čitav svijet pomno prati dešavanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada se bira ko će biti predsjednik SAD-a. Prije četiri godine svega je nekoliko elektora odlučilo predsjednika a i SAD predsjednički izbori 2024 će nam donijeti veliku borbu.

Mnogi se pitaju ko će biti novi predsjednik SAD-a, najmoćnije države Svijeta i donositi najvažnije odluke u naredne četiri godine. Sve favorite izbora u SAD-u, i njihovu analizu možete pročitati u nastavku. Također, proći ćemo kroz rezultate posljednjih godina, postavljene kvote i predložiti nekoliko oklada uz koje možete očekivati profit.


Predsjednički izbori SAD – pravila

Prije svega neophodno se upoznati sa pravilima predsjedničkih izbora u Sjedninjenim Američkim Državama. Ona su nešto drugačija u odnosu na naše izbore.

Svi registrirani građani SAD-a imaju pravo na glasanje. U SAD-u je nešto drugačiji sustav, svaka država se posebno boduje. Pobjednik u državi dobija određeni broj elektorskih glasova a broj glasova zavisi od populacije zemlje. Na kraju se elektori svih država sabiraju. Kandidat koji osvoji najveći broj elektora proglašava se predsjednikom SAD-a. Za pobjedu na izborima je potrebno osvojiti bar 270 od 538 elektorskih glasova.


SAD predsjednički izbori 2024 – kandidati

Predsjednički izbori u SAD-u su zakazani za 05.12.2024. godine. Do tada ćemo kroz medije pratiti mnoštvo raznih dešavanja između demokrata, republikanaca ali i nezavisnih kandidata.

Kod Republikanske stranke kandidati su: Donald Trump, Ron De Santis, Mike Pence, Vivek Ramaswamy, Nikki Haley, Tim Scott, Asu Hutchinson, Will Hurd, Doug Burgum i Chris Christey.

Kod Demokratske stranke kandidati su: Joe Biden, Marriane Williamson i Dean Phillips. Nezavisni kandidati su Robert F. Kennedy Jr. i Cornel West.


SAD predsjednički izbori 2024 – najbolje kvote na pobjednika

SAD predsjednički izbori 2024 kvote na pobjednika – prvih pet favorita:

 • Donald Trump @1.90
 • Joe Biden @2.25
 • Robert Kennedy Jr. @17.00
 • Michelle Obama @26.00
 • Gavin Newsom @41.00

Mnogi su mišljenja da ćemo kao i prije četiri godine pratiti mrtvu trku Donalda Trumpa i Joea Bidena. Ne iznenađuje da su oni i prema kladionicama postavljeni kao apsolutni favoriti. Ipak, mnogo se stvari može promjeniti narednih mjeseci i nekoliko je imena koje moramo ubrojati u favorite.

Krug top 5 favorita zatvaraju Robert Kennedy Jr., Michelle Obama i Gavin Newsom. U nastavku možete pročitati zbog čega bi i oni nisu bez šanse da postanu predsjednik SAD-a. Također, u uži krug favorita moramo ubrojati i ambasadaricu pri UN-u i bivšu guvernerku Južne Karoline, Nikki Haley.

20Bet 20Bet Recenzija 99/100
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep


SAD predsjednički izbori 2024 – na koga se kladiti?

Prije svega moramo naglasiti da je za ovu vrstu klađenja neophodno pratiti političku scenu Sjedinjenih Američkih Država. Situacija na njoj se može jako brzo promjeniti što se može iskoristiti ukoliko vladate pravim informacijama. Trenutno je zaista nekoliko odličnih value bet oklada koje se mogu napraviti i od kojih možete očekivati profit.

Nema sumnje da su Donald Trump i Joe Biden prvi favoriti. Ljubitelji visočijih uloga će birati između jednog od njih. Ipak, nekoliko je odličnih izbora za klađenje na nešto visočije kvote. To će obradovati one koji igraju na niže uloge. Također, predlažemo da i ljubitelji visočijih uloga poslušaju naše savjete, stave nešto novca na njih kako bi maksimizirali svoje šanse za profit.

Pobjednik izbora – na koga se kladiti?

Aktuelni predsjednik SAD-a, Joe Biden je prvi kandidat Demokratske stranke i na ovim izborima. Naravno da je aktuelni predsjednik uz Trumpa najveći favorit i na ovim izborima. Sve je izvjesnije da će biti prvi glas demokrata.

Ipak, Joe Biden je imao mnogo propusta u posljednje četiri godine. Čak je često i bio predmet ismijavanja na internetu. Zbog toga je i izgubio povjerenje velikog broja građana. Osim toga izgubio je i povjerenje muslimana što igrati veliku ulogu te su mu šanse značajno niže no prije četiri godine.

Mi smo mišljenja da daleko najveće šanse na ovogodišnjim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama ima Donald Trump. Bivši predsjednik je naglasio imigraciju kao ključno pitanje. Suočava se raznim pravnim izazovima koji bi ga mogli i koštati međutim on tvrdi da su politički motivirani i stiče se utisak da za sada čak i ti pravni problemi idu na njegovu stranu, politički.

Tečaj na Donalda Trumpa u online kladionicama trenutno iznosi 1.90 i daleko je najbolji izbor za klađenje. Mišljenja smo da će on kako vrijeme prolazi značajno opadati i sigurno da ovu okladu želite što prije postaviti.

Robert Francis Kennedy Jr. je nekada bio među demokratima a sada je nezavisni kandidat. On je prilikom svog aktivizma protiv cjepiva dobio dodatno povjerenje građana i najveća je prijetnja za Trumpa i Bidena na ovogodišnjim izborima.

Ukoliko se želite kladiti na Roberta Francisa Kennedya Jr. dobit ćete tečaj od 17.00. Mnogo toga se može promjeniti u narednom periodu. SAD predsjednički izbori 2024 bi mogli donijeti mnogo iznenađenja a klađenje na najveću prijetnju za Trumpa i Bidena, na Roberta Francisa Kennedya Jr. uz kvotu od 17.00 djeluje kao najbolji izbor za ljubitelje visočijih kvota.

Michelle Obama je obavljala dužnost prve dame od 2009. do 2017. godine. I demokrati i republikanci su razmišljali o njenoj kandidaturi, istina iz različitih razloga. Ipak, Michelle Obama je izjavila da se neće kandidirati za predsjednicu. Zbog toga, iako je tečaj čak 26.00 klađenje na nju želite zaobići.

Govorilo se i o zamjeni Bidena za Gavina Newsoma no i on je sam izjavio da se to neće dogoditi. Američka podpredsjednica, Kamala Harris je već izjavljivala da je spremna da služi kao predsjednica SAD-a. Tečaj na nju iznosi čak 41.00 i daleko je bolji izbor za klađenje no Michelle Obama ili pak Gavin Newsom.


100€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
94% Omjer isplate
100€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
20Bet Recenzija