Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 | Prognoze i Kvote

Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024Speedway iz godine u godinu izrasta u jedan od najpopularnijih auto moto sportova a sigurno da će nam Speedway Svjetsko Prvenstvo donijeti mnogo uzbuđenja u svih 11 ovogodišnjih utrka. Njegova dinamika ga čini jednim od omiljenih sportova za sve ljubitelje utrka. S razlogom uživa veliku popularnost a sigurno da će nam i Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 donijeti spektakl i mnogo uzbuđenja.

Mnogi se pitaju gdje gledati Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 – u nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, proći ćemo kroz rezultate posljednjih godina, postavljene kvote, ovosezonsku formu i predložiti nekoliko oklada uz koje možete očekivati profit.


Speedway – pobjednici

Speedway je moto sport koji je na velikoj sceni više od stoljeća. Kroz historiju smo imali mnogo velikih šampiona a najuspješniji su vozači iz Švedske i Danske sa po 14 naslova prvaka. Novi Zeland ih prati sa 11 dok Engleska ima 10. Od vozača je najuspješniji Tony Rikardsson koji je krajem prošlog i početkom ovog stoljeća osvojio šest naslova prvaka a još pet sezona je završavao među tri najbolja vozača.

On je na taj način nakon nakon više od 20 godina čekanja skinuo Ivana Maugera sa vrha liste najuspješnijih vozača. Posljednjih godina je najuspješniji Bartosz Zmarzlik koji je u posljednjih pet godina u četiri navrata osvajao Svjetski Šampionat.


Gdje gledati Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024: TV prijenos i stream

Kada je riječ o moto sportovima posljednjih godina smo sve najpopularnije događaje navikli gledati na kanalima SportKlub. Ipak, kada je riječ o Speedwayu to nije slučaj. SportKlub, kao ni Arena Sport nije otkupio prava za prijenos. Na našim prostorima za Speedway nema TV prijenosa. Stoga se svi ljubitelji auto moto sportova okreću ka drugim opcijama. Svi koji žele gledati Speedway su prinuđeni tražiti najbolji live stream.

Veliki je broj i besplatnih live stram stranica gdje možete gledati Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 no one su pune reklama. Plative stranice svakako nisu najbolje rješenje. Prema našem mišljenju daleko najbolji izbor za gledanje Speedway 2024 sezone je stream online kladionica. Najbolje online kladionice pružaju mogućnost besplatnog gledanja utrka za Speedway 2024. Osim toga, možete i u toku, dok uživate u utrkama odrediti vaše favorite i u klađenju uživo položiti okladu i na taj način imati razlog više za navijanje za vaše favorite.


Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 – najbolje kvote na pobjednika

Speedway 2024 kvote na pobjednika – prvih pet favorita:

 • Bartosz Zmarzlik @1.33
 • Jack Holder @7.50
 • Jason Doyle @15.00
 • Robert Lambert @15.00
 • Fredrik Lindgren @26.00

Prethodne sezone smo gledali veliku borbu između Bartosza Zmarzlika i Fredrika Lindgrena. Na kraju je sa osam bodova više Zmarzlik došao do druge uzastopne titule i četvrte u posljednjih pet godina. Bartosz Zmarzlik je i ove godine prvi favorit a i Lindgrena treba očekivati u samom vrhu.

Jack Holder je sa Australijom prije dvije godine osvojio Speedway nacija. Prošlu godinu je završio kao četvrtina Svjetskom Šampionatu. Nakon ovakvih rezultata jasno je da je najveća prijetnja Zmarzliku ove godine. Krug top 5 favorita zatvaraju Robert Lambert i Jason Doyle, pobjednik Svjetskog Prvenstva iz 2017. godine.

20Bet 20Bet Recenzija 99/100
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep


Speedway 2024 – na koga se kladiti?

Posljednjih nekoliko godina je prošlo u dominaciji Bartosza Zmarzlika. Sigurno da je i ove godine najveći favorit za naslov, uz Jacka Holdera koji ima dvije sjajne godine iza sebe. Mišljenja smo da će se ova dva vozača izdvojiti na vrhu i voditi veliku utrku za naslov. Da, Doyle i Lindgren su veliki šampioni no i njihova karijera se polahko bliži kraju i teško je očekivati da mogu parirati Zmarzliku i Holderu.

Kod ostalih vozača također je moguće pronaći nekoliko value bet dugoročnih oklada. Klađenje da će jedan vozač završiti sezonu među tri najbolja može biti jako profitibalno. Osim toga možete odabrati vozača i kladiti se da će pobjediti u bar jednoj, dvije utrke u sezoni ili da će se u nekoliko navrata naći na podiju što može donijeti potencijalno visok profit. Speedway 2024 će nam sigurno donijeti jako interesantne utrke i veliku borbu za pozicije u svakoj. Nekoliko je različitih odabira od kojih se može profitirati. U nastavku smo dali našeg favorita za klađenje na pobjednika sezone ali i predstavili nekoliko ostalih oklada od kojih možete profitirati.

Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024 pobjednik – na koga se kladiti?

Naravno da je Bartosz Zmarzlik apslutni favorit. On je u posljednjih pet godina četiri puta osvajao Svjetski Šampionat. Bez naslova prvaka je ostao samo 2021. godine kada je nakon velike bitke Artem Laguta završio sa svega tri boda više na ukupnom poretku.

Mnogi Zmarzliku predviđaju da će biti i najuspješniji vozač u historiji ovog sporta no bez obzira na to klađenje na njega uz tečaj od svega 1.33 je najbolje zaobići. Najveća prijetnja će mu svakako biti Jack Holder, 28-godišnji vozač iz Australije koji je već dugo u samom vrhu.

Posljednje dvije godine su bile najbolje za Jacka Holdera. Prije dvije godine je imao nekoliko uspjeha i na ličnom planu no osvajanje Speedwaya nacija mu je bio najveći uspjeh. Trenutno vozi na najvećem nivou od početka karijere. To je potvrdio i prošle godine kada je osvojio šampionat Australije.

Na taj način je najavio jednu sjajnu sezonu i sigurno će voditi veliku bitku sa Zmarzlikom. Sigurno da je Bartosz Zmarzlik favorit u toj borbi no mišljenja smo da je tečaj na Holdera nakon ovakvih rezultata morao biti znantno niži. Stoga je za Speedway Svjetsko Prvenstvo 2024, kada je riječ o klađenju na pobjednika najbolji izbor Jack Holder uz tečaj od čak 7.50.

Jan Fredrik Tobias Lindgren, popularni Freddie je već dugo u samom vrhu. On nikada nije uspio osvojiti Speedway Svjetski Šampionat no kroz karijeru je u tri navrata završavao među tri najbolja vozača. Prethodne godine je bio najbliži, po prvi put je završio kao drugi, sa samo osam bodova zaostatka na ukupnom poretku.

Iako je Freddieu 38 godina njemu je prethodna bila najbolja u karijeri. Sigurno će i ove biti u samom vrhu te uz trenutni tečaj klađenje da će Fredrik Lindgren završiti u top 3 djeluje kao sjajan izbor.

Mišljenja smo da će se za treće mjesto boriti Freddie i Jason Doyle no zbog razlike u tečaju mišljenja smo da je klađenje na Lindgrena bolji izbor. Ipak, i klađenje na pobjednika iz 2017. godine, Jason Doylea donosi potencijalno visok profit i ukoliko rasporedite ulog na njih dvojicu i dalje možete očekivati visok profit.


100€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
94% Omjer isplate
100€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 20Bet
 • 24/7 korisnička služba
 • 40.000+ događaja mjesečno
 • Azijski hendikep
20Bet Recenzija