Što je hendikep na bet365 i kako ga koristiti u klađenju?

hendikep na bet365

Hendikep se može primijeniti na praktički bilo koji događaj, ali prvenstveno se koristi u velikim sportovima kao što su nogomet, košarka i tenis, zbog čega je omiljen među kladioničarima. Iako su hendikepi jedan od najraširenijih oblika tržišta u sportskom klađenju, mnogi igrači još uvijek ne razumiju kako oni funkcioniraju. Postoje dvije osnovne kategorije hendikepa: europski i azijski. Jeste li to znali? Ako želite razumjeti što je hendikep na bet365 i kako se europska i azijska varijanta razlikuju, pročitajte sve što se krije u nastavku našeg pregleda.


Objašnjenje pojma hendikepa na bet365

Kada se tek počnete kladiti na sport, jedan od prvih pojmova s kojima ćete se susresti je hendikep. Ako ste novi u konceptu i želite znati što je hendikep na bet365, trebali biste biti svjesni da on ima drugačiju konotaciju od načina na koji ga koristite u svakodnevnom životu – fizički ili drugi nedostatak. U sportskim kladionicama hendikep je tržište klađenja. Uz konačni rezultat (1X2), dvostruku šansu, oba tima daju gol, točan rezultat i poluvrijeme/kraj spada u kategoriju glavnih i neupitno najčešće korištenih tržišta.

Kada ga trebate unijeti u svoj online listić na bet365? Najbolje ga je koristiti kada je tečaj za nedvosmislenu pobjedu favorita nedovoljno visok. Hendikep u klađenju povećava tečajeve i isplati se u okolnostima u kojima znate da se kladite na momčad koja će na kraju dominirati terenom i pobijediti značajnom razlikom. Sada ćemo krenuti s predstavljanjem dviju varijanti hendikepa, prvo onog koji je porijeklom iz Europe, a potom i onog koji je dolazi iz Azije.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Europski hendikep (Trostruki)

Tržište europskog hendikepa može se pronaći na bet365 za utakmice u kojima postoji percipirana razlika u superiornosti između dvije momčadi, pri čemu se od jedne očekuje pobjeda s više golova, koševa ili gemova.

Stoga već na startu kladionica oduzima nekoliko bodova favoritu utakmice i dodjeljuje ih autsajderu, osiguravajući da obojica krenu iz ravnopravne pozicije. Ovi se bodovi dodaju ili oduzimaju prije početka događaja i prikazuju u poljima pored svakog tečaja. Prefiks – označava favorita utakmice, dok + označava prednost koja se daje autsajderu.

Ova vrsta tržišta široko je poznata i kao trostruki hendikep jer nudi tri moguće opcije klađenja – na pobjedu, remi i poraz. S druge strane, tržište azijskog hendikepa isključuje remije, ali o tome ćemo detaljnije govoriti u nastavku. Važno je naglasiti još i to da europski hendikep koristi cijele brojeve poput 1, 2, 3 i slično. U nastavku smo predstavili utakmicu koja će vam pomoći da bolje razumijete što je hendikep na bet365.


Primjer Europskog hendikepa

Uzeli smo kao primjer meč engleske Premier lige, Aston Villa protiv West Hama. Pogledajte hendikep tržište klađenja zajedno s tečajevima koje je bet365 postavio.

 • Aston Villa -1 (4.33)
 • Neriješeno -1 (4,50)
 • West Ham +1 (1,53)

Kao što možete vidjeti iznad, margina hendikepa je 1. U slučaju da se kladite na favorita (Aston Villa), potrebno je da pobijedi s minimalno dva gola razlike da bi vaša oklada bila dobitna. Ako ste se kladili na neriješeno, potreban je jedan gol Aston Ville za zaradu. S druge strane, ako se kladite na West Ham, trebali biste očekivati ​​ili pobjedu ove momčadi ili remi kako biste ostvarili dobit.


Azijski hendikep (Dvostruki)

Objasnili smo što je hendikep na bet365 u europskoj verziji, pa je vrijeme da se fokusiramo na onu koja je nastala u Aziji. U biti, azijski hendikep također znači prednost u golovima, setovima, bodovima ili drugim količinama koje su vezane uz događaj koji je predmet klađenja, a koji je unaprijed određen i prezentiran igraču u ponudi kladionice.

bet365 slabijoj strani daje prednost. Kao rezultat toga, favorit u nogometnoj ili nekoj drugoj utakmici ne počinje s rezultatom 0:0, već s -1,5 ili više poena na temelju hendikepa (dodane vrijednosti iza inferiorne ekipe). Ali što ako su dvije momčadi vrlo izjednačene, gdje niti jedna nije očiti favorit za pobjedu? Kladionica još uvijek može postaviti hendikep, ali on će biti vrlo mali, kao što je -0,5 ili +0,5.

Možda ste primijetili da azijski hendikep, za razliku od europskog, ne uključuje cijele brojeve. Ovo je obično format u kojem se prikazuje kladioničarima. Uz brojeve kao što su 1,5, 2,5 i slično, azijski hendikep može se prikazati četvrtinama (-2,25) kao i cijelim brojevima (3). No, lako ćete je razlikovati od europske varijante s obzirom na to da ne uključuje remi, već samo pobjedu favorita označenog s – ili autsajdera označenog s +.


Primjer Azijskog hendikepa

U nastavku smo pripremili meč UEFA Lige prvaka između Arsenala i FC Porta u kojem je prvi tim favorit. Azijski hendikep s pripadajućim tečajevima u ovoj utakmici na bet365 izgleda ovako:

 • Arsenal -1.5, (1.92)
 • FC Porto +1.5 (1.98)

Gore navedeno sugerira da je kladionica odabrala marginu od 1,5. Ako se kladite na Arsenal, potreban vam je 1,5 gol na utakmici, odnosno 2 ili više pogodaka u metu da bi vaša oklada bila uspješna. U slučaju da se odlučite kladiti na autsajdera, FC Porto mora ili izravno pobijediti, odigrati neriješeno ili izgubiti s najviše 1 golom razlike.

Što ako imate ponudu azijskog hendikepa i -0,5 i +0,5, primjerice, u utakmici Serie A između Lazija i Udinesea, čiji su tečajevi za pobjedu gotovo identični? Da biste dobili isplatu na okladu na 0,5 liniju, favorit (-0,5) mora povesti u meču s minimalno jednim golom razlike, dok autsajder (+0,5) mora ili pobijediti ili remizirati.


Sportovi u kojima je dostupan hendikep na bet365

Na bet365 klađenje na hendikep dostupno je u raznim drugim sportovima pored nogometa. Kada je riječ o nogometu, operater može dodati hendikepe u nekoliko dijelova igre, kao što je broj postignutih golova, broj kartona, broj kornera i slično. Klađenje na hendikep prilično je uobičajeno i u NBA ligi.

Košarka, poput nogometa, omogućuje vam primjenu hendikepa u nekoliko aspekata igre, kao što je broj asistencija, skokova, poena i druge. Utrke konja, po kojima bet365 briljira kada su u pitanju tržišta klađenja i pokrivenost, također koriste hendikepe, a dostupni su i u tenisu, odbojci, ragbiju i mnogim drugim disciplinama. Kao što vidite, klađenje na hendikep moguće je u gotovo svakom sportu gdje se pobjednik određuje bodovima ili golovima. Sada kada ste naučili što je hendikep na bet365, odaberite svoj omiljeni sport i isprobajte europsku ili američku varijantu!

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave