Što je hendikep na bet365 i kako se koristi tijekom klađenja?

hendikep na bet365

Hendikepe najčešće koriste kladioničari koji preferiraju sportske divove: nogomet, košarku i tenis. Jedno su od najpopularnijih tržišta sportskog klađenja i uvelike povećavaju tečajeve pobjede favorita, no svejedno, mnogi igrači su još uvijek zbunjeni načinom na koji funkcioniraju. Pročitajte sve što je skriveno u preostalim dijelovima našeg pregleda kako biste saznali više o tome što je hendikep na bet365 i razlikama između europske i azijske verzije ovog tržišta.


Što je hendikep na bet365?

Hendikep je tržište klađenja, odnosno posebna vrsta oklade u sportskim kladionicama, koja je uz moneyline, over/under, totals i slična, jedna od najkorištenijih među ljubiteljima sportske kladionice. Suština hendikepa je da slabije momčadi dovedu u vodstvo i prije početka utakmice da bi izjednačili snage s favoritom.

Underdog dobiva prednost u golovima, bodovima, vremenu, udaljenosti ili drugim količinama ovisno o sportskoj disciplini koja je predmet klađenja. Zbog toga favorit, recimo u nogometu, ne počinje utakmicu rezultatom 0:0, već je jednim ili više golova zaostatkom za slabijom momčadi. U suštini klađenje na favorita je pobjeda sa određenom razlikom a na underdoga da neće izgubiti sa razlikom većom od zadane.

Postoje različite varijacije hendikepa, a najpoznatije su europski i azijski, čija su pravila značajno drugačija. Nešto više o njima saznat ćete u nastavku našeg vodiča kroz otkrivanje toga što je hendikep na bet365.

bet365 bet365 Recenzija 85/100
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave


Primjena hendikepa u klađenju na bet365

Jeste li ikada bili u situaciji da morate preskočiti određeni par na listiću jer je tečaj na favorita prenizak? Ako je odgovor potvrdan, trebali biste znati da takvu situaciju možete izbjeći primjenom tržišta hendikepa. Klađenje na hendikep na bet365 povećava tečajeve i isplati se u okolnostima u kojima znate da se kladite na momčad koja će na kraju odnijeti pobjedu značajnom razlikom.

Navedeno vrijedi i za europsku i azijsku varijantu hendikepa, a po čemu se one izdvajaju i razlikuju saznajte u nastavku.


Azijski hendikep

Prvo što trebate imati na umu da biste shvatili što je hendikep na bet365 je da su kod azijskog tipa moguća samo dva ishoda – pobjeda jačeg ili slabijeg tima/pojedinca. Zbog činjenice da nema izjednačenog rezultata s azijskim hendikepom, vaše šanse za pobjedu postotno rastu.

U azijskom hendikepu koji se još naziva i dvostruki, favorizirane momčadi imaju negativan hendikep (-), dok one slabije imaju pozitivan (+). Također, za razliku od europske varijacije, ne uključuje isključivo cijele brojeve, već i polovice (0,5, 1,5) i četvrtine (2,25, 3,75). No, bez brige, lako ćete ga razlikovati od europske varijante, s obzirom na to da, kako smo već naglasili, ne dopušta remi.

Postoji nekoliko varijacija azijskog hendikepa na bet365, a u sljedećim redovima možete pročitati objašnjenje za svaku od njih:

 • 0 – Draw No Bet: Kod ovog tržišta, ako se kladite na pobjedu jedne momčadi i pogodite tko će se pokazati boljim, vaš listić je dobiven. U slučaju neriješenog rezultata vraća vam se uloženi novac. Ovo je isti market za klađenje kao i draw no bet i ukoliko se želite kladiti na ovo sigurno želite provjeriti tečaj na oba marketa.
 • +/- 0,5: Ako se kladite na favorita s hendikepom od -0,5, on mora pobijediti s najmanje jednim golom razlike. S druge strane, autsajder s hendikepom od +0,5 treba bar zadržati neriješeno kako bi oklada bila dobitna.
 • +/- 1.5: Isto kao i kod prethodnog, ako podupirete jaču momčad s hendikepom od -1.5 ona mora pobijediti s najmanje 2 boda razlike. Slabijoj momčadi s hendikepom +1,5 potrebna je pobjeda, remi ili poraz s najviše jednim bodom razlike da bi oklada bila isplaćena. Ista pravila vrijede za ograničenja +/- 2,5, 3,5, 4,5 i druga.

Azijske inačice 0.25 i 0.75 su malo složenije od gore nabrojanih. Kod hendikepa od 0,25 ulog se dijeli na dvije pojedinačne oklade, odnosno na 0 i 0,5, dok kod hendikepa od 0,75 pola uloga ide na hendikep od 0,5, dok druga polovica na 1.


Europski hendikep

Naglasili smo da je, bez obzira o kojoj je sorti riječ, bit hendikepa oduzimanje bodova favoritu i davanje autsajderu. Zbog toga ćete i u europskoj verziji vidjeti prefiks – koji označava favorita utakmice, kao i + koji se odnosi na underdoga, prikazane u poljima pored svakog tečaja.

Europski hendikep nadaleko je poznat kao trostruki jer uključuje tri moguća ishoda – pobjedu, remi i poraz. Važno nam je istaknuti i to da, za razliku od azijskih varijanti, na ovom tržištu nećete vidjeti polovice i četvrtine, već isključivo cijele brojeve poput 1, 2, 3 i tako dalje. Također s ovim tržištem ne možete očekivati ​​povrat uloga.

Ako ste shvatili što je hendikep na bet365 u njegovoj azijskoj verziji, onda smo sigurni da ćete razumjeti i koncept europskog. Za primjer uzet ćemo utakmicu UEFA Europske lige između AS Roma s hendikepom +1 i AC Milana s hendikepom -1. Pogledajte kako će tržište na bet365 izgledati:

 • Pobjeda AC Milana -1
 • Izjednačen rezultat -1
 • Pobjeda AS Roma +1

Tko je ovdje favorit? Pa naravno, AC Milan s obzirom da im je oduzet 1 bod, pa ako se kladite na pobjedu ove momčadi, trebat će im trijumf s barem 2 gola razlike. Pobjeda s točno jednim golom razlike od strane AC Milana potrebna vam je za uspješnu okladu na neriješeno. S druge strane, ako odlučite za pobjedu AS Rome, autsajdera meča, remi ili pobjeda ovog tima dovoljni su za isplatu zarade na listiću.


Korak po korak uključivanje hendikepa u klađenje na bet365

Naučili ste što je hendikep na bet365, a sada je vrijeme da vas upoznamo s konkretnim koracima uključivanja ovog tržišta u vaš online tiket:

 • Posjetite službenu platformu operatera i dovršite postupak registracije
 • Izvršite uplatu na svoj novi račun, imajući na umu ograničenja plaćanja
 • Posjetite sportski dio na lijevoj strani ekrana i odaberite željenu disciplinu
 • Odlučite se za događaj na koji se želite kladiti i otvorite ponudu tržišta
 • Odaberite ‘Asian Handicap’ ili ‘Handicap’ (europska varijanta tržišta)
 • Kada ih uvrstite na vaš online listić, unesite iznos uloga u odgovarajuće polje
 • Na kraju pritisnite kućicu ‘Place a bet’ čime ćete postaviti prvu hendikep okladu

Hendikep u nogometnim, košarkaškim i teniskim mečevima na bet365

Širok raspon sportova dostupan je za klađenje na hendikep na bet365. Nogomet je prvi sport na popisu, gdje kladionica može povezati hendikepe s mnogim aspektima igre, poput broja postignutih golova, izvučenih kartona, izvedenih kornera i tako dalje.

Klađenje na hendikep na bet365 prilično je uobičajeno i u košarci i u tenisu. Slično nogometu, košarka dopušta korištenje hendikepa u brojnim područjima povezanim s igrom, kao što su asistencije i postignuti poeni. Tenis ima hendikep koji se pomalo razlikuje od onog prisutnog u prethodna dva sporta.

U teniskim mečevima hendikep podijeljen u dvije kategorije: jedan koji se odnosi na gemove i drugi koji vrijedi za setove. Osim gore navedenih sportova, bet365 nudi tržište hendikepa za brojne druge discipline kao što su odbojka, ragbi, konjske utrke, pitakdo i slično.

25€
(prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
94% Omjer isplate
25€ (prvi depozit): 100%
Posjeti bet365
 • Prijenos uživo i klađenje u stvarnom vremenu
 • Kalendar sportskih utakmica uživo
 • Aplikacije za razne operativne sustave
bet365 Recenzija