T20 Svjetski Kup Kriket 2024 | Prognoze i Kvote

T20 Svjetski Kup Kriket 2024T20 Svjetski Kup imamo priliku gledati svake dvije godine. Najbolje reprezentacije svijeta se takmiče za naslov prvaka. Navikli smo na mnogo uzbuđenja svake dvije godine a sigurno je i ove pred nama najzanimljivije kriket natjecanje. Među ljubiteljima kriketa je omiljeni turnir a sigurno da će nam T20 Svjetski Kup Kriket 2024 donijeti pravi spektakl.

Mnogi se pitaju gdje gledati T20 Svjetski Kup Kriket 2024 – u nastavku teksta možete pronaći TV kanale koji su zaduženi za prijenos kao i najbolje besplatne platforme za stream. Također, proći ćemo kroz rezultate posljednjih godina, postavljene kvote, ovosezonsku formu i predložiti nekoliko oklada uz koje možete očekivati profit.


T20 Svjetski Kup – pobjednici

Ovo je poprilično mlado natjecanje, prvi T20 Svjetski Kup je održan 2007. godine. Također, navikli smo na veliku borbu za naslov i neizvjesan Svjetski Kup i ne iznenađuje da još uvijek nemamo jednu dominantnu reprezentaciju.

Sa po dva naslova prvaka najuspješnije su reprezentacije Engleske i West Indiesa. Osim njih T20 Svjetski Kup su još osvajale Australija, Indija Šri Lanka i Pakistan.


Gdje gledati T20 Svjetski Kup Kriket 2024: TV prijenos i stream

Proteklih godina na TV prijemnicima na našim prostorima nismo imali priliku gledati T20 Svjetski Kup. Takav je slučaj i ove godine. Na našem prostoru nema TV prijenosa za T20 Svjetski Kup 2024 2024. Svi ljubitelji ovog sporta morat će potražiti alternativne opcije. Zbog toga za kriket mečeve T20 Svjetskog Kupa gotovo svi ljubitelji kriketa traže najbolji live stream.

Na internetu se može pronaći mnoštvo i plativih i besplatnih live stream stranica za T20 Svjetski Kup Kriket 2024. Ipak, nekoliko je problema kod ovakvih streamova. Naravno da svi žele izbjeći plaćanje a kod besplatnih stranica imamo problem sa reklama, one često i zastaju jer su preopterećene a i sam stream kasni za stvanim dešavanjima. Prema našem mišljenju daleko najbolji izbor za gledanje mečeva T20 Svjetskog Kupa u kriketu je stream online kladionica. Najbolje online kladionice pružaju mogućnost besplatnog gledanja mečeva ovog prestižnog turnira. Također, možete se nakon početka Svjetskog Kupa kladiti na reprezentacije i na taj način imati još veći užitak.


T20 Svjetski Kup Kriket 2024 – najbolje kvote na pobjednika

T20 Svjetski Kup 2024 kvote na pobjednika – prvih pet favorita:

 • Indija @3.50
 • Australija @4.50
 • Engleska @5.50
 • West Indies @6.50
 • Južna Afrika @8.00

Engleska Indija na svaki Svjetski Kup stižu u užem krugu favorita za osvajanje. Reprezentacija Australije je posljednjih godina imala velikih uspjeha, 2021. godine su i došli do svog prvog naslova prvaka i s razlogom su ubrojani među najveće favorite. Krug top 5 favorita zatvaraju West Indies i Južna Afrika.

22bet 22bet Recenzija 100/100
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja


T20 Svjetski Kup 2024 – na koga se kladiti?

Svaki T20 Svjetski Kup donosi mnoštvo mogućnosti za dugoročna klađenja. Mnoštvo je različitih dugoročnih oklada koje možemo postaviti. Možemo igrati pobjednika Svjetskog Kupa, ko će završiti u top 3, kladiti se na reprezentacije koje će se naći u finalu i još mnogo toga. Ipak, u krketu je uvijek teško izdvojiti jednog velikog favorita. Stoga su i kvote za klađenje na pobjednika izuzetno visoke, čak i ukoliko se kladite na prvog favorita i stoga je klađenje na pobjednika najpopularniji market. Svi ljubitelji kriketa uvijek mogu pronaći mnoštvo value bet oklada, uživati u turniru a uz više odabira i pravilan raspored uloga i očekivati profit.

Pobjednik T20 Svjetski Kup 2024 – na koga se kladiti?

Reprezentacija Engleske je pomalo i iznenađujuće postavljena tek kao treći favorit na ovogodišnjem T20 Svjetskom Kupu. Oni i na ovaj Svjetski Kup stižu sa manje više istom momčadi. Jos Buttler će i ove godine biti prvo ime reprezentacije. Uz igrače poput Alia Moeena i Jofre Archera sigurno su u samom vrhu favorita.

Mišljenja smo da je tečaj na Englesku isuviše visoko postavljen i po našem mišljenju oni su najbolji izbor za klađenje. Aktuelni su prvaci, imaju vrhunske igrače, igrače sa iskustvom na ovom natjecanju i tečaj je morao biti znantno niži od trenutnih 5.50.

Reprezentacija Indije je uvijek u kriketu u užem krugu favorita za osvajanje. Ipak, tečaj od svega 3.50 ne izgleda kao najbolji izbor. Sigurno da jesu u vrhu favorita no nekoliko je reprezentacija koje mogu stati rame uz rame sa njima. Prošle godine ih je savladala Englska za koju smo mišljenja da je najbolji izbor.

Sigurno da je daleko bolji izbor klađenje na reprezentaciju Engleske i još jednu dodatnu reprezentaciju no klađenje na Indiju. Uz raspodjelu uloga dobije se tečaj i visočiji no za klađenje na Indiju.

Uz reprezentaciju Engleske mišljenja smo da je odličan izbor i Južna Afrika. Da, oni su na T20 kupu poznati kao “chokeri”. Igrali su nekoliko polufinala no nikada nisu otišli do samog kraja. Možda je baš ovo njihova godina. Heinrich Klaasen je fantastičan hitter, bio je u sjajnoj formi tokom indijske Premier League.

Uz njega u sjajnoj formi, Tabraiza Shamsia te igrače poput Aidena Markrama, Ottneila Baartmana i druge Južna Afrika sigurno ima kvalitet da ode do samog kraja. Tečaj od čak 8.00 na reprezentaciju Južne Afrike pokazuje da su bookmakeri isuviše podcjenuli ovu reprezentaciju. Mišljenja smo da je uz Englesku klađenje na Južnu Afriku najbolji izbor.

Ukoliko pak tražite neko veće iznenađenje, reprezentacija Pakistana Babar Azamom bi mogla biti sjajan izbor. Imaju mnoštvo vrhunskih pojedinaca koji su dokazani i na klupskom i reprezentativnom nivou. Upravo bi reprezentacija Pakistana mogla biti nagazna mina na ovogodišnjem T20 Svjetskom Kupu.


100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija