UFC Fight Night: Volkanovski vs. Topuria | TV prijenos, kvote i najava!

UFC Fight Night

UFC Fight Night se vraća ovog vikenda u Anaheimu, Kalifornija, i vjerujemo da je spektakularan događaj pred nama.

UFC 298: Alexander Volkanovski protiv Ilia Topurie donosi veliki naslovni dvoboj u perolakoj kategoriji, kao i važan okršaj srednje kategorije u glavnom dijelu večeri. Predstavljamo vam predviđanja, najave i kvote na UFC Fight NIght 298: Alexander Volkanovski vs. Ilia Topuria i druge zanimljive okršaje.


Kada, Gdje i Kako Gledati UFC Fight Night 298?

 • Mjesto: Honda Center, Anaheim (Los Angeles), Kalifornija
 • Datum: Nedjelja, 18. veljače 2023.
 • Vrijeme: 05:00h (CET)
 • Kako Gledati: Plaćena televizija (PPV)

Kvote na UFC Fight Night 298

 • Alex Volkanovski 1,80-2,05 Ilia Topuria
 • Robert Whittaker 1,45-2,85 Paulo Costa
 • Geoff Neal 2,83-1,47 Ian Garry
 • Merab Dvalishvili 1,56-2,54 Henry Cejudo
 • Anthony Hernandez 1,50-2,70 Roman Kopylov
 • Mackenzie Dern 2,05-1,80 Amanda Lemos
 • Marcos Rogerio de Lima 1,71-2,20 Justin Tafa
 • Rinya Nakamura 1,10-8,00 Carlos Vera
 • Mingyang Zhang 1,69-2,25 Brendson Ribeiro
 • Josh Quinlan 2,68-1,52 Danny Barlow
 • Valentine Woodburn 3,35-1,36 Oban Elliot
 • Andrea Lee 2,70-1,50 Miranda Maverick
100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija

Borba za naslov perolake kategorije UFC-a: Alexander Volkanovski protiv Ilia Topurie

Može se opravdano tvrditi da Alexander Volkanovski već nosi epitet favorita ulazeći u ovu borbu. Njegova veličina već je prepoznata, kako sugerira i njegov nadimak, a pobjeda bi ga vjerojatno učinila najvećim borcem svih vremena u perolakoj kategoriji do 65,7 kg.

Ipak, ovog vikenda se suočava s brojnim izazovima. Ilia Topuria nije samo jedan od najopasnijih protivnika s kojima se susreo, već dolazi s velikim zamahom i visokim stupnjem samopouzdanja.

Dodatno, Volkanovski se oporavlja od svojeg najtežeg poraza u karijeri, nokauta koji mu je nanio prvak lake kategorije, Islam Makhachev, što mu je uništilo šanse za osvajanje naslova u dvije kategorije. Iako se “Alexander the Great” sjajno oporavio nakon prve izgubljene borbe s Makhachevom, njegova najnovija borba rezultirala je brutalnim nokautom, što bi mogao biti ključan trenutak u njegovoj karijeri.

Da nije bilo te borbe, vjerojatno bi se prednost naginjala Australcu protiv Topurie. Španjolac, poznat kao ‘El Matador’, demonstrirao je fantastične borbe u oktagonu, s šest uzastopnih pobjeda koje su uglavnom došle na isti način – s moćnim udarcima i brutalnom snagom.

Unatoč tome, Topuria je pokazao svoj udarački potencijal, posebno protiv Josha Emmetta, no usporedba s Volkanovskim donosi razlike. Prvak rijetko biva oboren, čak i od strane Makhacheva, a njegova sposobnost da tri puta nadmaši Maxa Hollowaya u udarcima ukazuje na tešku zadaću za Topuriu.

U osnovi, Topuria ima šansu kao udarač, ali to ovisi o pretpostavci da Volkanovski nije isti nakon nokauta od Makhacheva. Ipak, ako “Alexander the Great” bude i približno na razini na kojoj je bio prije te borbe, Topuria će teško imati šanse.

Na kraju dana, trenutno je gotovo nemoguće kladiti se protiv Volkanovskog u kategoriji do 65,7 kg, bez obzira na talenat Topurie. Stoga je izbor Australca putem odluke gotovo neizbježan.

Alexander Volkanovski iznosi svoju prognozu za okršaj na UFC-u 298 protiv Ilie Topurie.

‘El Matador’ izgleda samouvjereno pred njihovu borbu, vjerujući da će to biti najlakša borba u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Uspon ovog izazivača obilježen je nevjerojatnim nizom od 6-0 u promociji.

Međutim, tijekom svoje izvanredne vladavine kao prvak, ‘Veliki’ je pobjeđivao legendu za legendom u kategoriji do 65,7 kg i još uvijek nije doživio poraz. Kao i njegov protivnik, perolaki kralj ima samopouzdanje pred njihovu borbu.

Australac je podijelio svoju prognozu za glavni događaj UFC-a 298. Rekao je:

”Moja prognoza je da ću mu dati dobar nauk. Bit će ponižen, pojest će neke od svojih riječi.” Dodao je Volkanovski:

”On je mlad, samouvjeren je, i ja ću ga poniziti. Vratit će se i početi nanovo nakon što mu priredim dobro tumbanje.”

“Vjerujem da mogu doći do završetka protiv ovog tipa. On će doći. Krenut će prema naprijed i htjet će staviti ruke na mene. Naravno, to otvara mogućnosti…

Osjećam da mogu vidjeti završetak na nogama, mogu ga vidjeti i u grapplingu. Osjećam se jačim nego ikad prije.”


Borba srednje kategorije UFC-a: Robert Whittaker protiv Paula Coste

Očekuje se da će se ovaj okršaj u srednjoj kategoriji konačno održati ovog vikenda, nakon trećeg neuspjelog pokušaja od 2021. godine. UFC je bezuspješno pokušao zakazati ovu borbu, no svaki put su se stvari raspale. Unatoč tome, ostaje ključna borba za ovu kategoriju.

Paulo Costa, čini se, ima određenu odgovornost za propuste u realizaciji borbe dosad. Prvi put se povukao zbog bolesti, dok je drugi put tvrdio da nikada nije potpisao ugovor, što je dovelo do sukoba s Dana Whiteom oko njegove naknade.

Sva ta povlačenja iz borbi, uz ostale probleme, znače da je ‘The Eraser’ boksački nastupio samo dvaput otkako je izgubio priliku za naslov od Izraela Adesanye u rujnu 2020. S druge strane, Robert Whittaker bio je znatno aktivniji, izgubivši naslov od Adesanye 2019., ali van toga uspješno poražavši četiri vrhunska srednja borca.

Whittaker je posljednju borbu izgubio od Dricusa du Plessisa, što je iznenađujuće s obzirom na dosadašnje njegove nastupe. Paulo Costa ima pristup sličan Jaredu Cannonieru, no Whittaker ga je uspješno neutralizirao brzim kretanjem i preciznim udarcima.

Iako je ‘The Reaper’ sada stariji s 33 godine i postavlja se pitanje kako će se oporaviti od prethodnog nokauta, Costa ima vlastite izazove – probleme s težinom i odsustvo iz ringa od kolovoza 2022. Sve ovo čini borbu jasnom prednosti za Whittakera, koji bi vjerojatno bio izazovnije testiran da je Costa prihvatio borbu ranije.


Velter Kategorija UFC Fight Night 298: Geoff Neal vs Ian Garry

U borbi velter kategorije, Geoff Neal će se suočiti s Ianom Machadom Garryjem, a oba borca su rangirana među deset najboljih u kategoriji do 77,1 kg, čineći ovu borbu izuzetno važnom. Uspoređujući dvojicu boraca, može se raspravljati o tome da Garry ima više pozitivnog zamaha. Unatoč kontroverzama u vezi s njegovim privatnim životom, ‘The Future’ je briljirao u oktagonu, pobjeđujući šest protivnika zaredom, uključujući uvijek izazovnog Neila Magnyja.

Garry, irski borac, ističe se kao izvrstan udarač s preciznim tempom i brzinom te koristi svoj dugi doseg kako bi precizno gađao protivnike. Neal, također s dugim dometom za borca velter kategorije, ističe se ozbiljnom snagom udaraca. Iako je Neal postigao nekoliko brutalnih nokauta, bio je rastavljen od strane boraca s dužim i tehnički iskusnijim borbama, poput Magnyja i Stephena Thompsona, što bi moglo dati prednost Garryju. Ako Garry izbjegne udarce u bradu, vjerojatno će pobijediti odlukom sudaca.


Bantam kategorija UFC Fight Night 298: Merab Dvalishvili vs Henry Cejudo

U značajnom okršaju u bantam kategoriji, bivši prvak Henry Cejudo bori se protiv Meraba Dvalishvilija, a pobjednik bi mogao dobiti priliku za naslov u sljedećoj borbi. Ova borba predstavlja veliki test za Cejuda i pitanje je koliko je još uvijek konkurentan. Iako Cejudo ima prednosti u hrvanju i udaranju, njegova povremena aktivnost i godine mogu biti zabrinjavajući faktor.

Dvalishvili, s druge strane, ima svoju prednost u energiji i rušenju. Borba trajanja tri runde može biti u korist Cejuda, no s obzirom na njegovu neaktivnost i godine, Dvalishvili je favorit za pobjedu odlukom sudaca.

100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija