Ulaznice za Euro 2024 – Kako ih nabaviti i sve što trebate znati

Selective,Focus,Of,The,Uefa,Euro,2024,Germany,Or,Simply
EURO 2024 jedan je od najprestižnijih turnira u međunarodnom nogometu koji privlači milijune navijača iz cijelog svijeta. Kako se početak natjecanja približava na tisuće nogometnih fanova pokušavaju doći do ulaznica sa željom da budu deo nezaboravne atmosfere.

51 utamica bit će odigrano na 10 stadiona širom Njemačke, a samo oni najsretniji moći će posvjedočiti nogometnim magijama najboljih momčadi starog kontinenta.

Međutim, snalaženje u procesu kupnje karata može biti komplikovano. Zato smo se mi potrudili da u ovom opsežnom vodiču objasnimo sve što trebate znati za uspješnu kupnju ulaznice za EURO 2024.


Kada i gdje se održava EURO 2024?

EURO 2024 će se održati od 14. lipnja do 14. sprnja u 10 gradova u Njemačkoj. Prva faza po skupinama na programu je od 14. do 26. lipnja. Nakon toga igra se osmine finala od 29. lipnja do 2. srpnja. Petog i šestog srpnja na programu su četvrtfinala, a 9. i 10. polufinala. Finale je zakazano za 14. srpanj na Olimpijskom Stadionu u Berlinu.


Kada se mogu kupiti ulaznice euro 2024?

Tokom svibnja i dalje možete nabaviti ulaznice za EURO 2024. Nakon prvične prodaje, drugog svibnja pušteni su u prodaji i zadnje ulaznice za nogometni spektakl koji nas očekuje.

Trenutna prodaja odvija se po principu tko prvi dođe, prvi poslužen dok se sve ulaznice ne prodaju i očekuje se da će to biti posljednja prilika za obožavatelje da kupe ulaznice za EURO 2024.

Kako biste uspjeli stići do ulaznica morate uraditi sledeće:

 • Redovito provjeravajte EURO2024.com/tickets kako biste saznali koliko je ulaznica dostupno.
 • Provjerite imate li već MyUEFA račun i možete li se prijaviti na njega.
 • Provjerite imate li dobru internetsku vezu.
 • Pripremite svoj način plaćanja i provjerite ima li vaša kartica dovoljno sredstava i jesu li parametri 3D Secure ispravno postavljeni kod vaše banke/izdavatelja kartice.

Kategorije ulaznic za EURO 2024

Kategorije ulaznic za EURO 2024

Prije nego što se upustite u proces kupnje ulaznica, upoznajte se s različitim kategorijama ulaznica koje su dostupne za EURO 2024. Ulaznice se kategoriziraju prema dijelovima za sjedenje i fazama utakmice.

Ovo su vrste ulaznica koje su u ponudi široj javnosti:

 • Sjedala kategorije 1 nalaze se na glavnoj i nasuprotnoj tribini; ili u donjim blokovima u kutovima.
 • Sjedala kategorije 2 nalaze se u kutovima i iza golova; ili na glavnim i suprotnim tribinama, iznad sjedala kategorije 1.
 • Sjedala kategorije 3 nalaze se u kutovima i iza golova, dalje od terena od sjedala kategorije 2.
 • Sjedala tipa ‘Fans First’ nalaze se iza golova.
 • Glavna sjedala nalaze se u središtu unutar sjedala kategorije 1.

Morate znati da možete odabrati samo kategoriju, ali ne i određeno mjesto unutar te kategorije. Ulaznice iz različitih kategorija ne mogu se staviti zajedno. Za narudžbe s kombinacijom standardnih ulaznica i ulaznica za pristupačnost, nema jamstava da će sjedala biti jedno do drugog.

Ulaznice za pristupačnost (za korisnike invalidskih kolica i lak pristup) mogu se nalaziti u različitim dijelovima stadiona. Sve takve ulaznice prodaju se po istoj cijeni bez obzira na njihovu lokaciju na stadionu.


Koliko koštaju ulaznice za EURO 2024?

Svakako da jedno od najvažnijih pitanja je cijena ulaznice. Organizatori su se potrudili da su cijene pristupačne za ljubitelje nogometa, a u tabeli možete pogledati i konkretne cijene.

Cijene ulaznica u eurima
Skupine Meč otvaranja Osmina finala Četvrtfinala Polufinala Finale
Navijači 30 50 50 60 80 95
Kategorija 3 60 195 85 100 195 300
Kategorija 2 150 400 175 200 400 600
Kategorija 1 200 600 250 300 600 1000

Karte za navijače: sjedala se nalaze iza golova.

Kategorija 3: sjedala se nalaze u kutovima i iza golova, dalje od terena nego sjedala kategorije 2.

Kategorija 2: sjedala se nalaze u kutovima i iza golova; ili na glavnim i suprotnim tribinama, iznad sjedala kategorije 1.

Kategorija 1: sjedala se nalaze na glavnoj i nasuprotnoj tribini; ili u donjim blokovima u kutovima.


Kako pronaći svoje sjedalo?

Prilikom kupnje karata odabirete samo onu cjenovnu kategoriju koja odgovara određenim prostorima unutar stadiona. Konkretna sjedala će biti dodijeljena nasumično unutar dodijeljene cjenovne kategorije bliže početku utakmica. Znat ćete točnu lokaciju svog sjedala kada primite svoju mobilnu kartu putem namjenske mobilne aplikacije.

Za ulaznice uključene u jednu narudžbu, sjedala će, kada je to moguće, biti postavljena jedno do drugog. Za ulaznice koje su uključene u zasebne narudžbe, imajte na umu da više nije moguće tražiti susjedna sjedala ili mijenjati postojeće grupe sjedećih mjesta.

Možete kupiti najviše četiri standardne ulaznice po utakmici u samo jednu cjenovnu kategoriju po utakmici.


Dali se ulaznice kupuje na vlastito ime?

Ako ste kupili ulaznice, od vas će se tražiti da navedete osobne podatke svojih gostiju u aplikaciji UEFA Mobile Tickets. To će se dogoditi u kasnijoj fazi kada počne distribucija ulaznica, bliže natjecanju.

Prije kupnje ulaznica, morat ćete se registrirati na službenoj stranici UEFA-e i otvoriti račun. Ovaj postupak uključuje davanje osobnih podataka kao što su vaše ime, podaci za kontakt i postavke plaćanja. Provjerite jesu li podaci koje dajete točni i ažurni kako biste izbjegli probleme tijekom procesa izdavanja ulaznica.

Ako kupite ulaznice za više od jedne utakmice, na svaku utakmicu možete povesti različite goste.

Ulaznice su samo za osobnu upotrebu kupca ulaznice i njegovih gostiju, a niti kupac ulaznice niti njihovi gosti ne smiju prodavati, nuditi na prodaju, dražbati ili na drugi način preprodavati ulaznice izvan službenih programa UEFA-e.

UEFA pravila propisuju da svi kupci ulaznica moraju imati 18 ili više godina.

Štoviše, ulaznice kupljene od strane ili u ime osoba kojima je nacionalni savez ili bilo koje drugo tijelo zabranilo prisustvovanje utakmicama također će biti odbijene. Isto se odnosi i na osobe za koje se zna da su prijetile sigurnosti utakmica u prošlosti.

Ulaz na stadion bit će dopušten samo uz predočenje valjane ulaznice, uključujući i ulaznicu za djecu.

Sva djeca (bez obzira na njihovu dob) trebat će valjanu ulaznicu za pristup stadionu i bit će im dodijeljeno mjesto. Čak i ako dijete može sjediti u krilu odrasle osobe, potrebna je važeća karta.

Ukoliko želite ići na utakmicu s djetetom, molimo vas da pri kupnji ulaznica uzmete u obzir gore navedeno.

Sva kupovanja su konačne i nikakva otkazivanja ili zamjene nisu dopuštene.

Ulaznice su za osobnu upotrebu kupca ulaznice i njegovih gostiju i ne smiju se prodavati, nuditi na prodaju ili stavljati na dražbu.

Imajte na umu da ako vi i/ili vaši gosti niste u mogućnosti prisustvovati utakmici zbog nepredviđenog događaja u posljednjem trenutku, moći ćete prenijeti odgovarajuću ulaznicu prijatelju ili članu obitelji putem namjenske mobilne aplikacije. Međutim, takav transfer može se dogoditi samo neposrednu pre utakmice.

UEFA pravila propisuju da su sve prodaje konačne i da otkazivanja nisu dopuštena. UEFA će izdati povrat novca samo u situacijama “više sile”, kao što je opisano u politici povrata ulaznica za EURO 2024.


100/100 Vidi recenziju
122€
Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
95% Omjer isplate
122€ Matchbonus (prvi depozit): 100%
Posjeti 22bet
 • Brza oklada
 • Mobilne aplikacije
 • 100+ načina plaćanja
22bet Recenzija