Engleska - SAD Savjet za klađenje, Najava & Kvote (25.11)

Izuzetno zanimljiva skupina B nam donosi super atraktivnu utakmicu između Engleske i SAD. Momčad Engleske je favorit skupine, opravdali su to i u prvom meču kada su deklasirali Iran sa 6:2. Sada traže nove bodove protiv jačeg protivnika SAD koji su remizirali u prvom meču sa Wales-om (1:1).
Team 1 Logo WDLLD
25.11.2022 Al Bayt Stadium, Al Khor 20:00
Team 2 Logo DDLDW
Najbolji tip: Pobjeda Engleska i više od 1,5 gol 1,93 Posjeti 22Bet

O utakmici

Reprezentacije koje su na SP došle sa prilično lošom formom, ali na samom otvaranju SP ostvarili pozitivne rezultate. Engleska je vodeća u skupini sa 3 boda, dok SAD dijele drugo mjesto sa Wales-om nakon međusobnog remija 1:1 u prvom kolu. 

Kladionice jasno stavljaju Englesku kao favorita sa kvotom od 1,58. Pored ovog tipa, zanimljive su i kvote za preko 2,5 gola od 1,9 jer na zadnje dvije utakmice Engleske palo je 14 golova. A za one koji ne vjeruju previše u Southgate-ovu momčad, tu je i dvoznak X2 sa kvotom od 2,45.

Engleska – SAD : Trenutna situacija

Engleska je stigla na SP kao viceprvak Evrope te trećeplasirana selekcija na Svijetu sa prošlog SP. Zbog toga kao i zbog svog jakog sastava imaju najviša očekivanja na ovom SP.

SAD, sa druge strane, stigli na SP kao 16. reprezentacija sa FIFA-ine ljestvice te kao prošlogodišnji osvajač Gold cupa sigurno žele ostaviti jak utisak i u Kataru. Engleska sa pobjedom je praktično u osmini finala i to kao pobjednik skupine B,  i to je dovoljan motiv da idu na pobjedu po svaku cijenu.

Engleska statistika i forma

Kako smo već naglasili, Engleska je stigla okićena odličjima sa prethodnih SP 2018 i EP 2020 te su sigurno sebi postavili visoke ciljeve i na ovom SP. Ipak, rezultati pred početak SP ne pokazuju da forma prati njihove ambicije.

Prije pobjede nad Iranom na otvaranju prvenstva, momčad Engleske je ubilježa 6 utakmica bez pobjede u ligi nacija, te zauzela posljednje, 4. mjesto u svojoj skupini i tako ispala u niži rang takmičenja. Te utakmice su igrali u periodu lipanj 2022 i rujan 2022 i definitivno mogu biti negativan pokazatelj da Engleska nije stigla u najboljoj formi na ovo SP.

Ipak, SP su otvorili sa visokom pobjedom nad Iranom 6:2, golove je postizalo 5 različitih igrača te na toj pobjedi Engleska želi da gradi samopouzdanje za naredne mečeve.

Na SP su stigli u izuzetno jakom sastavu, sa svim svojim zvjezdama, te uz dugogodišnjeg izbornika Southgate-a žele minimalno žele da ponove rezultate sa prošlih velikih natjecanja.

Trenutna forma: 40% 1,58 pobjeda Posjeti bet-at-home

SAD Statistika i forma

SAD je redovni učesnik smotre najboljih nogometnih reprezentacija od 1990 godine, ali su ipak propustili se kvalificarati na SP 2018. Veliko iskustvo igranja na mnogim završnicama SP kao i mnoštvo trofeja na prvenstvima Srednje Amerike nam daje za pravo da SAD ne smijemo nikada otpisivati unaprijed.

Ipak, u 2022 godini forma nije zavidna, te su na odigranih 13 mečeva zabilježili 5 pobjeda, 5 remija i 3 poraza. Remi je bio i u prvom kolu skupine B ovog SP protiv Wales-a. Mrežu su sačuvali na 7 od 13 utakmica, a golove su postizali također na 7 od tih 13 utakmica odigranih ove godine.

Statistički gledano, vrlo su nepredvidiva momčad, i to treba uzeti u obzir prilikom odabira tipova na ovaj meč.

Trenutna forma: 50% 5,80 pobjeda Posjeti Betwinner

Engleska – SAD Međusobni dueli

Od 1950 do danas ove dvije momčadi su se sastajale 11 puta, 8 puta je Engleska slavila, 2 puta SAD, a 1 meč je završio remijem. Na svjetskim prvenstvima su se sastajali 2 puta, 1950 je Engleska slavila 1:0, a 2010 je meč završen 1:1.

Engleska – SAD kvote

Kvotom od 1,58 kladionice su jasno dale do znanja ko je apsolutni favorit u ovom duelu. Zanimljivo je i da su kvote i na preko 2,5 gola i ispod 2,5 gola identične, 1,9. Uvijek atraktivna igra na oba postižu gol, kvota je 1,95. Ukoliko želite da se kladite da će Harry Kane postići gol, kvota je 1,9.

Savjet za klađenje i najava: Engleska – SAD (25.11.2022)

Tipovanje na Englesku nije ništa neobično u ovom meču, ali će kvota od 1,58 možda mnoge odbiti od tog tipa, pa će tražiti dodatne opcije. Moja opcija bi bila pobjeda Engleske i više od 1,5 gola na utakmici, kvota je 1,93, ili ako ste još sigurniji u zbroj golova, pobjeda Engleske i više od 2,5 gola, kvota je 2,49.

Najbolji tip: Pobjeda Engleska i više od 1,5 gol 1,93 Posjeti 22Bet