Gana-Urugvaj, Savjet za klađenje, Najava & Kvote (02.12.)

Skupina H, treće kolo, 3 reprezentacije se bore za jedno mjesto u osmini finala (Portugal je već osigurao prolaz sa pozicije broj 1. Gana i Urugvaj se direktno bore za drugo mjesto: Urugvaj je favorit na papiru, ali šta to znači na ovom SP?
Team 1 Logo WLWWL
02.12.2022 Al Janoub Stadium, Al Wakrah 16:00
Team 2 Logo LDWLW
Najbolji tip: 1X (pobjeda Gane i remi) 2,17 Posjeti 22Bet

O utakmici

Urugvaj ulazi ovaj super zanimljivi dvoboj kao favorit, kvota na njih je 1,72. Gana je više pokazala do sada na SP a kvota na dvoznak na pobjedu Gane i remi je 2,17 i čini se kao dobra kvota za probati. Na utakmicama Gane do sada je palo 10 golova (obje utakmice završile 3:2) te nudimo i kvotu za oba postižu gol 1,92. Na Utakmicama Urugvaja je do sada na 2 utakmice palo ukupno 2 gola (2:0 i 0:0) te nudimo i kvotu manje od 2,5 gola od 1,82.

Gana-Urugvaj: Trenutna situacija

Gana sa 3 boda iz dvije utakmice leži na drugom mjestu ljestvice, J.Koreja i Urugvaj su na dnu sa po 1 bodom. Gana je blagi favorit za prolaz skupine jer im odgovara i remi (uz pretpostavku da J.Koreja neće pobijediti Portugal sa 2 gola razlike).

Urugvaj ima svoju šansu, treba im pobjeda protiv Gane i da se nadaju da J.Koreja neće pobijediti Portugal. Vrlo vjerojatno je da će i gol razlika odlučivati putnika u dalju fazu prvenstva. Portugal je jedini siguran sa 6 bodova.

Gana statistika i forma

Gana je u formi te je u zadnjih 8 utakmica slavila 6 puta (porazi od Brazila u prijateljskoj utakmici i Portugala na SP možemo reći da su opravdani). Gana nije slučajno u ovoj zavidnoj poziciji pred posljednje kolo, iako je u vrlo nezgodnoj skupini sa neugodnom reprezentacijom J.Koreje i uvijek opasnim Urugvajom.

Gledajući na činjenicu da je Gana došla na SP kao najlošije pozicionirana reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici od svih učesnika (61. na listi) mora se reći da igraju vrlo dobro prvenstvo i imaju dobre šanse za plasman među 16 najboljih reprezentacija Svijeta.

Lijevi bek Gideon Mensah bio je prisiljen napustiti teren u pobjedi nad Južnom Korejom, ali je kasnije potvrdio da se samo radio o grču, sugerirajući da bi trebao biti dovoljno spreman da ponovno nastupi.

Trenutna forma: 60% 5,00 pobjeda Posjeti 22Bet

Urugvaj Statistika i forma

Kada pomislimo na reprezentaciju Urugvaja onda pomislimo na sjajne napadače koje imaju. Da li treba uopšte nabrajati, Suarez, Cavani, Nunez… Ali, na SP još nisu postigli gol, primili su 2 (oba od Portugala) i sada su posljednji na tablici i dosta nezavidnoj poziciji sa samo 1 bodom. Ipak, rasplet u skupini se tako odvijao da će im bilo kakva pobjeda protiv Gane vrlo vjerojatno donijeti drugu poziciju  i prolaz skupine.

Moraće južnoamerikanci pronaći nešto od najboljeg nogometa koji imaju u nogama da bi savladali razigrane afrikance (Gana je u dvije utakmice 5 puta tesla mreže protivnika).

Još uvijek trebamo vidjeti središnjeg braniča Ronalda Arauja na ovom SP, a možda ga uopće nećemo vidjeti nakon što se Barcelonin stoper ponovo ozlijedio, što ga je umalo isključilo iz natjecanja. Ne očekuje se povratak Arauja prije nokaut faze, ali s obzirom na dosadašnje probleme Urugvaja, možda neće dobiti priliku za povratak.

Južnoamerikanci bi mogli postaviti svu trojicu Darwina Nuneza, Luisa Suareza i Edinsona Cavanija u nadi da će konačno doći do pobjede, a takav napad bi mogao biti prejak za odbranu Gane koja je već primila 5 golova na prvenstvu.

Trenutna forma: 50% 1,72 pobjeda Posjeti Dachbet

Gana-Urugvaj Međusobni dueli

Jedini meč koji su odigrali bio je onaj na SP 2010 godine kada je Urugvaj nakon 1:1 u regularnom vremenu slavio sa 4:2 na penale.

Gana-Urugvaj kvote

Kvota za pobjedu Urugvaja je 1,72, dok je za pobjedu Gane visokih 5,0. Ako ste mišljenja da će Gana nastaviti igrati utakmice sa mnogo golova, tu je kvota za 2,5 gola i više od 1,98. Kvota za oba tima postižu gol je 1,92.

Savjet za klađenje i najava: Gana-Urugvaj (02.12)

Urugvaj je favorit, i biće sigurno dosta odigranih tipova na Urugvaj, ali mi ovaj put mislimo da će Gana odoljeti svim napadima Urugvaja te da je dvoznak sa pobjedom Gane na kvotu od 2,17 vrlo primamljiv.

Također, nezamislivo zvuči da će Urugvaj završiti natjecanje a da nije postigao gol, te se možemo osloniti i na tip oba postižu gol.

Najbolji tip: 1X (pobjeda Gane i remi) 2,17 Posjeti 22Bet