PayPal kladionica – Vaš Pouzdani Partner za Online Plaćanje

PayPalVjerojatno već znate da je PayPal jedan od najprihvaćenijih načina plaćanja za online kupovinu. Možda ne znate da PayPal također možete koristiti kao način plaćanja kada uživate u online klađenju. Sve veći broj online kladionica sada prihvaća PayPal kao metodu koja se može koristiti za financiranje računa igrača.
U ovom članku ćemo vam reći sve o sportskom klađenju uz PayPal. Također ćete pokupiti nekoliko savjeta o tome kako uočiti dobru kladionicu za sportsko klađenje s PayPal-om i kako možete povećati svoje šanse za stavljanje više dobitnih oklada na različite sportove. Čitajte dalje ovaj vodič kako biste saznali više!


Top 5 paypal kladionica

Stručna ocjena
Plaćanje
 
Ponuda dobrodošlice
100€
Matchbonus (prvi depozit): 50%
Posjeti Bet-at-Home
Paypal Logo
Bank Transfer Logo
iDeal Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Trustly Logo
Prikaži više
92.5% Omjer isplate
100€ Matchbonus (prvi depozit): 50%
Posjeti Bet-at-Home
10€
Matchbonus (prvi depozit): 50%
Posjeti Novibet
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Prikaži više
95% Omjer isplate
10€ Matchbonus (prvi depozit): 50%
Posjeti Novibet
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
show more
Novibet Recenzija
200€
100% sobre o 1º depósito
Posjeti bwin
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Trustly Logo
ecoPayz Logo
Klarna Logo
eps Logo
Diners Logo
Prikaži više
95,14% Omjer isplate
200€ 100% sobre o 1º depósito
Posjeti bwin
Visa Logo
Mastercard Logo
Paypal Logo
Bank Transfer Logo
Neteller Logo
Paysafecard Logo
Skrill Logo
Trustly Logo
ecoPayz Logo
Klarna Logo
eps Logo
Diners Logo
show more
bwin Recenzija

Što je Paypal?

Za one koji još nisu upoznati s time što je PayPal, sljedeće su točke među najvažnijima koje treba znati i razumjeti.

 • Prvobitno osnovan davne 1998. godine.
 • PayPal je američka platforma za online plaćanje koja podržava prijenos novca.
 • Omogućuje korisnicima da povežu svoj bankovni račun s PayPal računom kako bi polagali i podizali novac na online kladionicama.
 • PayPal je licenciran i reguliran, dok tehnologija šifriranja osigurava sigurne transakcije.
 • PayPal transakcije danas su među najbržim online, što omogućuje brze uplate i isplate u online kladionicama.

Povijest Paypal-a

PayPal je nešto što se zove ‘e-novčanik’, način elektroničkog pohranjivanja novca koji zatim možete koristiti za kupnju na mreži ili za stvari poput klađenja. Možete koristiti PayPal za slanje novca bilo kome s adresom e-pošte. Nakon što svoju debitnu karticu ili bankovni račun povežete sa svojim PayPal računom, možete platiti stvari bez da morate navesti sve podatke o kartici za svaku pojedinačnu transakciju. Transakcije se obično obrađuju vrlo brzo – često u roku od nekoliko minuta – zbog čega je PayPal vrlo prikladan i fleksibilan oblik online načina plaćanja.

Paypal CR

Osnovan 1998. godine kao Confinity, PayPal je brzo postao najuspješnija tvrtka svog tipa, unatoč tome što je u početku osnovana kao softverska tvrtka za mobilne uređaje. Međutim, nakon što su se 2000. godine spojili s tvrtkom za online podršku, X.com, brzo su počeli činiti velike poteze na svom novom tržištu. Sada se fokusirajući na prijenose novca, PayPal izašao je na berzu 2002. Godine 2002. eBay je kupio PayPal za više od 1,5 milijardi dolara, samo nekoliko mjeseci nakon izlaska na berzu.

S više od 200 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta, PayPal se 2015. vratio kao neovisna tvrtka, s uredima u SAD-u, Singapuru i Luksemburgu, pomažući korisnicima na više od 200 različitih tržišta. PayPal je dobio bankarsku licencu iz Luksemburga još 2007. godine, što je pomoglo poboljšanju njihove pouzdanosti. Osim toga, nova dozvola im je omogućila obavljanje bankarskih poslova u Europskoj uniji. Drugdje, PayPal kao banku regulira nadzorno tijelo za bankarstvo Luksemburga, Commission de Surveillance du Secteur Financier.

U međuvremenu, nakon što je 2015. okončao ugovor s eBayom, PayPal je samo ojačao, a tvrtka je na tom putu stekla niz tvrtki, povećavajući njihovu razinu poslovanja na raznim tržištima.

Mnogi ljudi uživaju u korištenju PayPal-a za sportsko klađenje jer je jednostavno, brzo i sigurno, a minimalni depozit za klađenje može biti čak 1 USD (USD).


Paypal u Hrvatskoj

Od ožujka 2011. PayPal Hrvatska je konačno počeo s radom te je moguće primanje uplata, kao i plaćanje putem ovog načina online transakcija. U prvom razdoblju PayPal se u Hrvatskoj mogao koristiti uz određena ograničenja u vidu isplata, poput “pending balance” perioda, gdje je novac bio rezerviran 30 dana prije transakcije.Od listopada 2014. ne postoji  period gdje su sredstva “na čekanju”, tako da sva primljena sredstva odmah postaju dostupna. Danas su ovo i druga ograničenja prošlost pa se PayPalom može brzo i neometano operirati i u Hrvatskoj.

Usluga PayPal podržava kreditne i debitne kartice gotovo svih hrvatskih banaka. Kreditne kartice mogu otvoriti samo osobe s redovitim primanjima, dok za otvaranje debitne kartice nije potrebno imati stalna primanja. Zato su debitne kartice rješenje za sve one koji nemaju stalan izvor prihoda, a žele koristiti PayPal uslugu.


Prednosti korištenja PayPal-a

Kada je riječ o korištenju PayPal-a za potrebe igrača za online klađenje, postoji širok niz prednosti za njih. Brzina i jednostavnost transakcija glavne su prednosti, pri čemu se svi depoziti obrađuju gotovo trenutno, dok se isplate uglavnom dovršavaju unutar samo 24 sata, no to je često čak i brže.

PayPal kladionica
Paypal je jednostavan način za uplatu sredstava kod najboljih kladionica

Jednostavnost korištenja PayPal-a također je jedna od glavnih prodajnih točki, a transakcije se mogu obraditi u samo nekoliko klikova, bilo na stolnom računalu ili mobilnom uređaju. PayPal je također vrlo pouzdan, a stekli su dobru reputaciju zahvaljujući svojoj sigurnosti i pouzdanosti. Dalje,  naknade za transakcije minimalne, što znači da igrači mogu povući veliki dio svojih dobitaka. PayPal također postavlja visoke granice maksimalnih iznosa za igrače, savršeno za one koji žele uložiti velike iznose na svoje omiljene sportske timove i igrače.


PayPal u klađenju

Broj kladionica koje nude PayPal kao moguću metodu obavljanja transakcija značajno se povećao tijekom godina, zbog učinkovitosti i jednostavnosti korištenja i za depozite i za isplate. Ovo je možda malo iznenađenje s obzirom na činjenicu da je PayPal sada ime koje je sinonim za svijet prijenosa novca, a neke kladionice čak nude izdašne bonuse dobrodošlice za one koji uplaćuju početne depozite ovom metodom, zajedno s drugima. Oni koji su registrirani na PayPal-u mogu uplatiti sredstva u samo nekoliko minuta na svoj račun za klađenje, dok je podizanje dobitaka također brz i proces bez stresa.


Kako uplatiti i podići novac koristeći PayPal

I depoziti i isplate su jednostavni zahvaljujući PayPal-u, a igrači moraju poduzeti sljedeće korake kako bi dovršili takve transakcije:

Depoziti – Kako bi uplatili sredstva na vašu stranicu za klađenje, igrači se prvo moraju registrirati i prijaviti na stranici kladionice i pristupiti stranici “Depozit”. Nakon toga, igrači moraju odabrati PayPal kao svoj preferirani način bankarstva, prije nego što unesu iznos gotovine u koji žele položiti. Depoziti se mogu izvršiti potvrdom i zatim autorizacijom plaćanja putem preusmjerene stranice na koju ćete biti prebačeni.

Isplate – Oni koji imaju sredstva koja se mogu podići kući moraju pristupiti opciji “Povlačenje” kod svoje kladionice, prije nego što odaberu iznos u kojem žele prebaciti. Nakon što ste to učinili, odaberite PayPal kao svoj preferirani način isplate prije nego što potvrdite transakciju pomoću odgovarajuće kartice. Isplatama će općenito trebati nekoliko sati da se pojave na vašem PayPal računu.


Je li online klađenje s PayPal-om sigurno?

Uspjeh PayPal-a uveliko ovisi o njegovoj jednostavnosti korištenja, no činjenica da je to potpuno sigurna i bezbjedna platforma je od najveće važnosti. Budući da PayPal osigurava 100% pouzdanost u ovom području, čitav niz novih korisnika privučen je na njihovu stranicu e-novčanika. Korisnici sada mogu bezbrižno obraditi transakcije, bilo da se radi o polaganju u online kladionici ili bilo kojem drugom mjestu.

Korištenje PayPal-a s vašom platformom za online klađenje osigurava da nikada nećete morati s njima dijeliti svoje bankovne podatke, jer su samo podaci za prijavu – “log in” potrebni za obradu transakcija zahvaljujući PayPal-u. Iako možete biti sigurni da je PayPal potpuno siguran, također je važno osigurati da web stranica na kojoj radite radi na sličan način.

To se može postići gledanjem na HTTPPS oznaku na početku adresne trake, što znači da su svi podaci šifrirani. Sve kladionice rade drugačije kada je u pitanju ovaj problem, pri čemu neke šifriraju sve podatke na svojoj platformi, dok druge osiguravaju da enkripcija počinje kada se osobni podaci šalju i primaju, uključujući prilikom uplate ili isplate. Kao i kod svake takve operacije, trebali biste se pobrinuti da vaše korisničko ime i lozinka za PayPal budu sigurni, kao i da ste šifrirani prilikom unosa takvih podataka.

PayPal nudi stranicu pomoći koja okružuje točno ovaj problem, uključujući i to kako uočiti pokušaje prijevare, kao i kako ih spriječiti u budućnosti. Nadalje, pomoću PayPal-a možete prijaviti sve e-poruke za koje smatrate da predstavljaju krađu identiteta izravno tvrtki.


Kako otvoriti PayPal račun

PayPal računi su besplatni i dostupni stanovnicima više od 200 zemalja svijeta. Za registraciju korisnici trebaju otvoriti web stranicu PayPal i odabrati osobni ili poslovni račun. Nakon što odaberu osobni račun, kladitelji bi trebali dati osnovne osobne podatke za registraciju – ime, adresu e-pošte i lozinku, fizičku adresu, poštanski broj i telefonski broj. Verifikacijski kod se šalje na telefon korisnika i koristi se na web stranici za provjeru računa.

Proces registracije traje nekoliko minuta, a novi račun može se koristiti za online kupovinu, plaćanje računa ili klađenje na sport. Međutim, da bi nadopunili PayPal novčanik, korisnici ga prvo moraju povezati s kreditnom/debitnom karticom ili s bankovnim računom. Prijenosi s bankovnih računa su besplatni, ali financiranje e-novčanika putem kreditne ili debitne kartice dolazi uz naknadu od 2,9% prenesenog iznosa. Moguće je registrirati više kartica i bankovnih računa, a plaćanja se mogu obraditi u 25 različitih valuta, ovisno o zemlji prebivališta korisnika.

Postupak registracije korak po korak:

 • Uđite na web stranicu PayPal ili preuzmite mobilnu aplikaciju PayPal.
 • Kliknite na opciju “Sign Up” koja se nalazi u gornjem desnom kutu stranice.

Kliknite na opciju Sign Up

 • Unesite svoju adresu e-pošte i kreirajte jedinstvenu lozinku.
 • Ispunite obrazac koji sadrži osobne podatke, uključujući vaše službeno ime i adresu.

Ispunite obrazac koji sadrzi osobne podatke ukljucujuci vase sluzbeno ime i adresu.

 • Unesite podatke svoje kreditne ili debitne kartice (to se može učiniti i kasnije).

Unesite podatke svoje kreditne ili debitne kartice to se moze uciniti i kasnije
Unesite podatke svoje kreditne ili debitne kartice to se moze uciniti i kasnije 2

 • Potvrdite svoj račun putem e-pošte.

PayPal naknade/troškovi uključeni u korištenje PayPal-a

Postoje dva načina da vam se naplati naknada za korištenje PayPal-a, jedan sa stranice za klađenje, a drugi sa samog PayPal-a. Uz toliko mnogo opcija plaćanja ovih dana, bilo koji sustav visokih naknada bit će izbjegnut, tako da je PayPal u osnovi besplatan za korištenje s većinom web stranica za klađenje koje nude tu uslugu, ali postoje neke stranice koje nameću naknade za obradu, obično do 2,4% prenesenog iznosa.

PayPal ima niz naknada za slanje i primanje novca, iako je to obično samo za slanje između zemalja ili konverziju između valuta. Ako na primjer imate bankovni račun u Ujedinjenom Kraljevstvu i kladite se u britanskim funtama kod britanske kladionice, malo je vjerojatno da ćete snositi naknade. Ali ako primite iznos denominiran u, recimo, dolarima, a želite podići dio u kunama, možda će za vas biti određene naknade.

Prijenos sredstava s PayPal računa na bankovni račun je besplatan i obično traje do 24 sata. Korisnici koji žele brzo premjestiti svoj novac mogu to učiniti i putem debitne kartice – to je brže, ali postoji naknada od 1% prenesenog iznosa (maks. naknada 10 USD).

Međunarodni transferi također imaju cijenu, koja se jako razlikuje, ovisno o zemlji primatelja – od 0,99 USD do više od 4,99 USD po prijenosu. Postoje i fiksne naknade za prijenos sredstava u stranim valutama – 0,30 USD, 0,20 £, 0,35 EUR, itd.

Kako onda PayPal zarađuje ako vam osobno ne naplaćuje sve naknade? Pa, naplatom naknade operateru, u ovom slučaju kladionici. Neki operateri odlučuju ne plaćati te naknade i to je jedan od primarnih razloga zašto ova značajka nije sveprisutna. Imajte na umu da vam PayPal može naplatiti naknade za financiranje vašeg digitalnog novčanika iz određenih izvora kao što su kreditne kartice jer se to računa kao gotovina.


Alternative PayPal-u

PayPal je nedvojbeno najpovjesnija i najpoznatija platforma te vrste koja danas djeluje, no postoji i niz drugih računa u stilu e-novčanika koji su dostupni igračima u online kladionicama. Sljedeće su među najčešće prihvaćenim od strane kladionica kada je u pitanju polaganje i podizanje sredstava:

 • Neteller – je sustav online plaćanja s opsežnom poviješću. Kombinira fleksibilnost i sigurnost s relativno brzim prijenosima.
 • Skrill – To je jedan od najvećih svjetskih sustava za obradu plaćanja na mreži i podržan je u mnogim zemljama diljem svijeta.
 • PaySafeCard – Koristi se u cijelom svijetu, Paysafecard vam omogućuje kupnju kod online trgovaca bez predaje svakodnevnih podataka o debitnoj i kreditnoj kartici.

Svaka od takvih platformi ima svoje prednosti i nedostatke, bilo da se radi o brzini ili naknadama, pri čemu se PayPal općenito smatra vrhunskom platformom za prijenos novca koja je dostupna igračima online kladionica u Hrvatskoj.


Često postavljana pitanja o klađenju putem PayPal-a

Slijede pitanja i odgovori u vezi s nekim od tema o kojima se najviše govori kada su u pitanju PayPal i online klađenje, nudeći čitateljima bolji uvid u način rada platforme.

Je li sigurno koristiti PayPal za sportsko klađenje?

Klađenje korištenjem plaćanja putem PayPal-a je 100% sigurno, s platformom e-novčanika koja je godinama stekla izvrsnu reputaciju zahvaljujući svojoj pouzdanosti i sigurnosti.

Koje metode uplate/isplate mogu koristiti kada koristim PayPal?

Uz PayPal možete koristiti jedan od sljedećih načina plaćanja:

– Vaš bankovni račun

– Vaša debitna ili kreditna kartica: Visa, MasterCard, Discover ili American Express kartica

– Vaše stanje ako imate PayPal račun sa stanjem. Plaćanje financirano iz stanja na PayPal računu brzo će se pripisati saldu PayPal računa primatelja.

Moram li išta provjeravati kada koristim PayPal?

Igrači moraju potvrditi svoj PayPal račun prije nego što se on može koristiti za uplatu i povlačenje na i sa svoje stranice za klađenje, što se može učiniti za nekoliko minuta nakon registracije računa.

Hoće li biti dodane naknade kada koristite PayPal?

PayPal obrađuje većinu depozita i isplata besplatno, no to će ovisiti o metodi koju korisnici koriste za financiranje svog računa.

Što da radim ako je moja uplata odbijena?

Većina kladionica ponudit će alternativu za slučajeve odbijanja plaćanja.

Koliko će vremena proći prije nego što stranica za klađenje primi moj depozit?

Svi depoziti napravljeni putem PayPal-a obrađuju se trenutno, omogućujući igračima da iskoriste vremenski osjetljive oklade.

Koliko će vremena proći prije nego što se moje povlačenje primi od stranice za klađenje?

Isplata izvršena putem PayPal-a općenito traje do 48 sati, no može potrajati najviše pet radnih dana.


Savjeti za online klađenje

Bez obzira na to želite li koristiti PayPal ili neku drugu metodu bankarstva, postoji niz čimbenika koji se moraju uzeti u obzir, uz sljedeće savjete koji su postavljeni kako bi se igračima pomoglo da maksimalno iskoriste svoje vrijeme na mreži.

 • Odmjerite sve opcije – S obzirom da većina kladioničarskih stranica nudi niz bankovnih opcija na svojim platformama, važno je da igrači ne žure s donošenjem odluke koja metoda najbolje odgovara njihovim potrebama. Razmotrite prednosti i nedostatke svakog od njih, uključujući korištenje PayPal-a, prije nego što donesete odluku na temelju takvih čimbenika.
 • Naknade – Obavezno provjerite sve potencijalne naknade koje bi mogle nastati kada je u pitanju klađenje putem interneta korištenjem određene metode bankarstva, jer nema ništa gore od toga da ne možete kući ponijeti sve svoje dobitke zbog naplaćenih troškova na mjestu.
 • Prihvaća li vaša kladionica PayPal? – Bez obzira na to želite li iskoristiti jednostavnost korištenja PayPal-a ili neku drugu metodu bankarstva, svakako razumijte prihvaća li to mjesto za klađenje na kojem ste registrirani kada je u pitanju polaganje i podizanje gotovine.
 • Ograničenja klađenja – Različite bankarske metode općenito dolaze s ograničenjima u pogledu depozita i isplata koje se mogu izvršiti. Kao rezultat toga, važno je odlučiti odgovara li opcija koju želite iskoristiti zahtjevima vaše strategije klađenja i proračuna.

Zaključak

PayPal se danas smatra najpopularnijom i najpouzdanijom platformom za online prijenos novca na svijetu i to s dobrim razlogom. Kao rezultat toga, broj igrača koji koriste PayPal značajno se povećao tijekom posljednjih godina, s jednostavnošću korištenja i učinkovitosti njihove platforme što znači da se mogu više koncentrirati na to koje sportske timove i igrače traže, umjesto na to kako za polaganje i podizanje sredstava. PayPal zasigurno ima niz prednosti u odnosu na neke od svojih konkurenata, uključujući sigurnost i brzinu, s nekim manjim naknadama koje ponekad nastaju.

Međutim, s obzirom da sve više kladioničarskih stranica sada prihvaćaju PayPal kao način bankarstva, to je svakako opcija koju treba uzeti u obzir, ako je već ne koristite.

Unatoč tome što je PayPal samo jedna od brojnih opcija koje se nude igračima prilikom registracije kod online kladionice, njihove pojedinačne usluge i značajke znače da su izvrsna opcija za većinu igrača. Kao rezultat toga, mnoge će kladionice osvojiti dodatne bodove u recenzijama klađenja, ako mogu navesti PayPal kao jednu od svojih prihvaćenih metoda bankarstva.

Budući da nijedna od velikih kladionica ne naplaćuje bilo kakav oblik naknade za depozite napravljene putem PayPal-a, obožavatelji platforme e-novčanika vjerojatno će imati sreće, jer sve više kladionica želi uvesti ovu metodu na svoje platforme. Jednostavnost i brzina PayPal transakcija znače da se korisnici mogu slobodno koncentrirati na ono za što su se zapravo prijavili u online kladionici, postavljati i dobivati ​​oklade!

Bankarstvo s internetskom kladionicom doista bi trebao biti jednostavan proces, s čimbenicima kao što su live streaming, korisnička usluga i bonusi koji imaju mnogo veći značaj. Budući da većina velikih i tradicionalnih kladionica sada ima ugovore s PayPalom, vaša potraga za dugoročnom bankovnom platformom mogla bi biti već gotova.